Ugrás a tartalomra

Segítség a téli krízisidőszakban

2019. december 14. szombat
Budafok-Tétény Önkormányzata elkötelezett lakossága megsegítésében, legyen szó gyermekekről, idősekről, családokról, egyedülállókról vagy éppen rászoruló emberekről. A téli időszakban különösen a nehézsorsú embertársaink igénylik a gondoskodást. Az önkormányzat ezért minden évben saját költségvetéséből, illetve együttműködő partnerein keresztül közösen nyújt természetbeni vagy anyagi támogatást a szükségben élőknek.
Segítség a téli krízisidőszakban

Hozzájárulás a fűtéssel, tüzeléssel kapcsolatos költségekhez

A szilárd tüzelőanyaggal (fa, szén, PB-gázpalack) fűtők részére téli tüzelőtámogatást adhat a Szociális Ellátási Csoport évente egy alkalommal. A támogatás lehetséges összege 25 ezer forint. A lakás fenntartásával kapcsolatos rendszeres kiadásokra többek között a lakás fűtéséhez (gázfogyasztás, távhőszolgáltatás) rendszeres települési támogatás igényelhető, melyet egy évre állapítanak meg, és megújítható. Nem várt, például szélsőséges időjárási viszonyokhoz kapcsolódó kiadásokhoz való hozzájárulás céljából rendkívüli települési támogatás adható, melynek összege évi maximum 36 ezer forint.

Bővebb információ és további támogatási formák: https://www.budafokteteny.hu/ugyintezes/humanszolgaltatasi-iroda

Szociális Ellátási Csoport (cím: 1225 Nagytétényi út 264. telefon: 061-424-0032, 061-424-0033)

 

Nehéz sorsú családok, elszigetelt idősek megsegítése

Sokszor nem az utcán élők vannak a legnagyobb veszélynek kitéve a hideg időszakban, hanem azok, akik saját otthonukban, elszigetelten élnek, és nem kérnek segítséget. Kérjük, amennyiben ismer olyat, aki önellátásra nem képes, nehéz anyagi helyzetben van, és környezetétől nem kap támogatást, jelezze a kerületi Család- és Gyermekjóléti Központnak, a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodájának vagy a Szociális Szolgálatnak.  A gondozók így segíthetnek a veszélyeztetettség kezelésében, támogatásokhoz juttathatják az érintetteket.

Hogy az ünnepből senkinek ne hiányozzon a karácsonyfa, az önkormányzat idén is minden intézménye számára biztosítja a fenyőfát, a Szociális Szolgálat és a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ közreműködésével pedig további több mint 100 fát osztanak szét a rászoruló családok közt.

Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ (1225, Budapest, Nagytétényi út 261. telefon: 061-424-7492, 061-424-7493)

Polgármesteri Hivatal, Humánszolgáltatási Iroda  (1221 Budapest, Városház tér 11. telefon 061-229-2611)

Szociális Szolgálat (1221 Budapest Anna u. 10. Email: kapcsolat@szocszolg22.hu, vezeto@szocszolg22.hu, telefon: 061-226-0179)

 

Meleg ruhák, játékok, könyvek és friss élelmiszerek osztása

Tavasszal nyílt meg a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ adományosztó pontja a Nagytétényi úton. Az önkormányzat által biztosított helyiségben ruhákat, játékokat, könyveket, háztartási eszközöket és friss élelmiszereket kaphatnak ingyen a kerületi, nehéz sorsú lakók. Az adományokat hétköznapokon 10 órától 16 óráig lehet átvenni.

Aki segíteni szeretne, hétköznap reggel 8 órától 16 óráig maga is adhat le megunt játékot, jó állapotban lévő ruhát vagy háztartási eszközt.

Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ budafoki adományosztó pontja (1222 Budapest, Nagytétényi út 68., adomanypont@gyermek22.hu)

 

Hajléktalanok támogatása, ételosztás

Önkormányzatunk partnere a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, akik a kerületi hajléktalanok gondozását, az utcai szociális munkát, illetve a nappali melegedő ellátást biztosítják. Figyelemmel kísérik a tartósan fedél nélkül élőket, igyekeznek szállást biztosítani annak, aki elfogadja a felajánlott segítséget. Naponta egyszer ételcsomagot, forró italt és egy kis édességet osztanak szét a melegedőkön és az utcai gondozó szolgálaton keresztül. Ételosztásaikon a kerületből érkezőket is várják.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat (Krízishelyzetet a 061-338-4186-os telefonszámon a 2-es gomb megnyomásával tud bejelenteni)

Budafok-Tétény Közterület-felügyeleti Csoportja (Hivatali időben hívható telefonszáma: 061-229-2611/ 250 mellék, ügyeleti telefonszám: 06 20 386 5942)

XXII. kerületi Rendőrkapitányság (telefon: 061-229-2622 vagy a 112-es központi ügyeleti szám)