Ugrás a tartalomra

Polgármester

Karsay Ferenc

polgármester, 12. választókerület képviselője
Fidesz-KDNP
E-mail:polgarmester@bp22.hu
Telefon:229-26-17

 

Bemutatkozás:

Testnevelő tanár vagyok. 1985 óta tanítok a kerületben, 2018-ban zárom 33. tanévemet Budafok-Tétényben. Büszke vagyok arra, hogy bármilyen feladatot is kaptam életemben, a pedagógusi hivatást soha, egyetlen percre sem adtam fel.  2002 óta a Baross Gábor és a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskolában tanítom görkorcsolyázni a gyerekeket, előtte pedig a kerületi tanuszodában dolgoztam tanárként. 1970-től a mai napig aktív jégkorongjátékos vagyok. A Központi Sportiskola, a Ferencváros, az Újpesti Dózsa, a Miskolci Kinizsi és a MAC, csapatai mellett a nemzeti válogatottban is játszhattam. 1985-90 között különböző korosztályos válogatottak edzője is voltam. 2017-től a Ferencvárosi Torna Klub jégkorong szakosztályának elnökségi tagjaként tevékenykedem. A 80-as évek végén egyik alapítója és vezetője voltam a Nagycsaládosok Országos Egyesülete XXII. kerületi szervezetének.

Négy gyermekem közül Attila fiam már végzett jogász, Dóri lányom a testnevelői hagyományt folytatja a családban és a Hajós Alfréd Tanuszodában dolgozik, Lilla a Budapesti Gazdaság Főiskola befejezése után Sanghajban tanult tovább, jelenleg Indonéziában dolgozik a magyar-indonéz gazdasági kapcsolatok fejlesztésén. Krisztina a BGF befejezése után egy nemzetközi cég pénzügyi-számviteli középvezetője.
2017-ben született Hanga, 2018-ban Annaróza unokám, ők most a család szemefényei.

1986-ban Dr. Gömöry Géza gyermekgyógyász szakorvos barátommal elsőként indítottuk csecsemőúszás foglalkozásokat uszodai körülmények között Magyarországon. Ez a program azóta is nagy sikerrel működik a Hajós Alfréd Tanuszodában, ahol szombatonként én is tartok órákat. Dóri és Lilla lányom is vezet babaúszás órákat. Az általunk alapított Bébiúszás-oktatók Első Országos Egyesülete a Testnevelési Egyetem (TF) Felnőttképzési Csoportjával közösen képzi a babaúszás oktatókat. Testnevelő tanári végzettségem mellé a TF-en jégkorong szakedzői oklevelet, a Budapesti Műszaki Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi karán pedig közoktatás-vezetői diplomát szereztem. Elvégeztem a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem marketing szakirányú képzését is.

1998 óta vagyok Baross Gábor-telep és Budatétény önkormányzati képviselője. 2010 óta nagy örömömre a Rózsakert lakótelepen élők is bizalmat szavaztak nekem ugyanerre a pozícióra.
1998 és 2014 között háromszor lehettem Budafok-Tétény alpolgármestere Szabolcs Attila polgármester úr mellett.
Szakterületem a kerület gazdálkodásának, oktatásügyének, sportéletének felügyelete és a kapcsolattartás az egyházi vezetőkkel.
2014 óta Budapest XXII. kerületének polgármestereként dolgozom.
2019-ban 22. alkalommal szerveztem zarándoklatot a csíksomlyói búcsúba, és kalauzolhattam a budafok-tétényi keresztaljához csatlakozókat Erdély varázslatos vidékein.

Tanulmányok

Mester-/posztgraduális képzések:

Testnevelési Főiskola '85
 középiskolai tanár, nappali tanári

Testnevelési Főiskola '87
 szakedző, jégkorong szakedző

Közgáz '99
 marketing

BME
 közoktatási vezető

 

Fogadóóra

előzetes egyeztetéssel a 229-2617 telefonszámon.

A Polgármester kéthetente csütörtökön 16.00 órakor online fogadóórát tart, amely Karsay Ferenc polgármester Facebook-oldalán

https://www.facebook.com/karsayferenc vagy Budafok-Tétény Facebook-oldalán https://www.facebook.com/budafokteteny követhető.

Az online fogadóórára kérdéseiket előzetesen feltehetik a sajto@bp22.hu email-címen.