Hírek

Nyugdíjazása után teljesen a szobrászatnak szentelte magát, magas szinten sajátította el a fafaragás művészetét. Alkotásai az ország számos közterületét, épületét díszítik, így a Városházán is megtalálható millenniumi emlékoszlopa és a kerület történetét megjelenítő emlékoszlopa.

Fejlesztés az uniós és a hazai források felhasználásával.

Az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézete a Fővárosi Önkormányzat megbízásából csípőszúnyog irtást végez július 7-8-án, valamint 21-22-én, 21 és 2 óra között, földi módszerrel, Dunatelep, Horgásztelep, Budafok, Budatétény és Nagytétény nyílt vízfelszínei mentén, valamint a Rózsakerten és a Baross Gábor-telepen.

lesz július 5-én (esőnap: július 6-7.) a Duna jobb partján, Budafok-Háros vasútállomástól Nagytétény vasútállomásig, a Dunatelep, a Horgásztelep, Budatétény, és Nagytétény területén.

Erdélyi testvérvárosunkban június 25-én, helyi idő szerint 16 órakor megnyílt a Baróti Napok 2010 rendezvénysorozat, amelyen Szabolcs Attila polgármester és egy kisebb küldöttség képviselte kerületünket.

Fejlesztés az uniós és a hazai források felhasználásával.

A Vízművek június 28-a és július 3-a között a Budatétény és Nagytétény területén húzódó gerinc- és elosztó vízhálózat öblítését végzi.

Az árvíz és az időjárási viszonyok kedveznek a szúnyogok fokozott elszaporodásának. A földi és légi módszerrel végzett szúnyogirtás mellett szükséges az egyéni védekezés is.

Font Sándor (Fidesz) és Németh Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselők "Megmenekült-e a budatétényi rózsakert, vagy megkaparintják a privatizátorok?" címmel interpelláltak dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterhez, június 14-én.

lesz június 16-án 21 és 2 óra között a Hosszúréti patak mentén (Ady E. út, Honfoglalás u., Méhész u.), a bejárhatóság függvényében.