Ugrás a tartalomra

Ez történt a novemberi testületi ülésen

2018. november 19. hétfő
Leburkolhatják a legtöbb kerületi belterületi földutat, nemzetközi partnerekkel együtt tanulhat az önkormányzat az integrált városfejlesztésről, és továbbra is bérkiegészítéssel támogatják a humán szolgáltatatásban és az óvodákban dolgozókat. Ezek is témái voltak a november 15-i testületi ülésnek.
Ez történt a novemberi testületi ülésen

A testület köszöntötte a kerületben élő jazzénekesnőt, Micheller Myrtillt, aki hazai zenei sikerei mellett a számos nemzetközi elismerés birtokosa. Most a november hónap művésze címben részesítette Budafok-Tétény önkormányzata.

A kerületért végzett munkájáért elismerésben részesült Vesztergombi Klára, a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője, aki november 12-én Szociális Munkáért díjat vehetett át az Emberi Erőforrások Miniszterétől.

A képviselők nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték Faragó Andreát, a Védőnői Szolgálat volt vezetőjét, valamint Nagy Pétert, a Budapest-Budafoki Református Egyházközség lelkészét.

A képviselők továbbra is elkötelezettek a kerületi humán szolgáltatás és az óvodák színvonalának emelése mellett. Az Egyesített Bölcsődében teljes munkaidejűvé teszik a gyógypedagógusi munkakört, az Egyesített Óvodában pedig még egy pszichológust alkalmaznak, valamint a pedagógiai asszisztensek számát a lehető legtöbbre, 21-re emelik az Egyesített Óvodában. Az Önkormányzat több éve bevezetett önkormányzati bérkiegészítéssel ismeri el a humán szolgáltatásban dolgozókat, melynek megtartásáról és kiegészítéséről döntött a testület.

A Képviselő-testület döntött arról is, hogy pályázatot ad be a Miniszterelnökséghez, amelynek célja a kerületi belterületi földutak leburkolása. Az igényelt támogatás mértéke 1 136 400 000 forint, melyhez közel 10%-nyi önrészt vállal az Önkormányzat.

Az integrált városfejlesztés jó gyakorlatait gyűjti össze és mutatja be az az uniós pályázat, amelyhez Budafok-Tétény is csatlakozik a testület döntése alapján. Az Urbact programban 2017 óta résztvevő gyulafehérvári önkormányzat partnereként a városmárka-építésre fókuszálva tanulhat sokat az önkormányzat.

Jóváhagyták az Integrált Településfejlesztési Stratégia időarányos teljesítéséről szóló beszámolót is. Az anyag tartalmazza a kerület fejlesztésének középtávú céljait, valamint azt, mit valósítottak meg ebből az elmúlt időszakban. Így tárgyalja többek között a parkolóhelyek létesítését, a történelmi városrész rehabilitációját, valamint a kerékpárutak fejlesztését is. Elfogadták az önkormányzat jövő évre vonatkozó belső ellenőrzési tervét, valamint a Klauzál Ház 2019-es munkatervét is.

A testületi ülésekről készült jegyzőkönyvek és a részletes napirendek itt érhetők el.

Ez történt a novemberi testületi ülésen

Fotó: Kocsis Zoltán