Szabadtűzi Főzőverseny
Időpont: 2021-06-20 10:00Helyszín: Klauzál Ház, Budapest, Nagytétényi út 31-33, 1222
Szabadtűzi Főzőverseny a Kerület Napja tiszteletére, a Budafok-Tétény Legjobb Főzőcsapata Vándorkupáért
Főtámogató:
Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata
Szabadtűzi Lovagrend Gasztronómiai Egyesület
Civil, munkahelyi közösségek, politikai és egyéb szervezetek, baráti társaságok, családok stb. maximum 5 fős csapatai.
Nevezési díj nincs. A versenyen való indulás feltétele az előzetes nevezés. Nevezni a nevezési lap kitöltésével lehet. A nevezési lap és a versenykiírás letölthető a www.klauzalhaz.hu oldalon vagy átvehető a Klauzál Ház információs pultjánál. A kitöltött nevezési lapokat az info@klauzalhaz.hu e-mail címre várják a szervezők, de a nevezési lapok személyesen is leadhatók a Klauzál Ház információs pultjánál. Nevezési határidő: 2021. június 18.
A résztvevő csapatok a szervezők által kijelölt főzőhelyen, magukkal hozott alapanyagokból, saját eszközeikkel készítik el az ételeket. A főzőhelyek a verseny napján 9.00 órától foglalhatók el. A verseny szervezői biztosítják a helyszínt, a tűzifát, csapatonként 1 sörpad-garnitúrát, víz- és áramvételi lehetőséget, tűztálcát. Sátorról, eszközökről, alapanyagokról a csapatok gondoskodnak. Megnyitó és tűzgyújtás: 10.00, zsűrizés: 14.00-16.00 óra között, eredményhirdetés várhatóan 16.30 órakor.
A verseny területére gépkocsival behajtani nem lehet, a hozott felszereléseket, eszközöket a Klauzál Ház hátsó, Campona Üzletközpont felőli kapuján át lehet a verseny helyszínére vinni. Parkolási lehetőség az intézmény parkolójában, illetve a Campona Üzletközpont parkolójában.
A Szabadtűzi Lovagrend zsűrijogú lovagjai
A zsűri a verseny során több alkalommal is felkeresi a csapatokat, s értékeli a környezetet, az öltözetet, a főzőhely higiéniáját, a csapatmunkát, az előkészítés és ételkészítés szakszerűségét, az elkészült ételek minőségét, az ételválasztást, tálalást stb. A zsűri a nemzetközi értékelési rendszer szerint, 100 pontos rendszerben minősíti a csapatok teljesítményét, bronz, ezüst és arany minősítéseket ad ki. Az összpontszám 60 százalékban az étel minőségére, 40 százalékban pedig az egyéb, fent felsorolt szempontokra adott pontszámokból tevődik össze. A zsűri számára a versenybe nevezett ételekből ételenként 2-2 adagot kell tálalni az előre egyeztetett helyen (zsűrisátor), az előre egyeztetett időpontban, 14.00-16.00 óra között. A díjazottak oklevél és tárgyjutalom díjazásban részesülnek. A legjobb eredményt elérő csapat elnyeri a Szabadtűzi Lovagrend által alapított Budafok-Tétény Legjobb Főzőcsapata elnevezésű vándorkupát.
Minden csapat a saját felelősségére vesz részt a versenyen. A versenyen készült ételek nem értékesíthetők. A verseny során be kell tartani a vonatkozó élelmiszer-egészségügyi, higiéniai, balesetvédelmi stb. előírásokat. Az ételkészítéshez csak olyan alapanyagok használhatók fel, amelyek származási igazolása a helyszínen rendelkezésre áll. Származási igazolásnak minősül például a számla,blokk, szállítólevél, a nyersanyag azonosítását lehetővé tevő bolti csomagolás. Az előkészítéshez,ételkészítéshez csak szabványos, kifogástalan műszaki állapotú eszközök, készülékek használhatók. A versenyen előkészített alapanyagok nem használhatók, az előkészítés és az ételkészítés is a versenyen zajlik. Gázkészülék a versenyen nem használható. Elektromos berendezések az előkészítés során használhatók, de hőközlésre nem. A zsűri fenntartja magának a jogot a származási igazolások ellenőrzésére, valamint arra, hogy a kétes eredetű és/vagy minőségű alapanyagokat és a nem megfelelő állapotú eszközöket a versenyből kizárja. A fentiek be nem tartásából eredő balesetekért,megbetegedésekért, károkért a szervező semminemű felelősséget sem vállal.
Gazdik István igazgató, Budafok-Tétényi Klauzál Gábor Művelődési Központ, Budapest XXII. Nagytétényi út 31-33, telefonszám: 06-1/226-0559/102, e-mail cím: gazdik.istvan@klauzalhaz.hu
Mindenkinek jó hangulatú versenyzést kívánnak a verseny szervezői!
Nevezési lap innen letölthető.