Ugrás a tartalomra

Ray Rezső Vilmos díj 2024.


Ismét lehet pályázni a Ray Rezső Vilmos helyi építészeti nívódíj elnyerésére. A nívódíj az elmúlt 8 év során befejezett felelős tervező által tervezett épületek, épületátépítések, városépítészeti alkotások díjazására szolgál.

Az elismerés azoknak a tervezőknek, vagy építtetőknek adományozható, akik városépítészeti alkotásukkal közreműködnek a kerületi épített környezet minőségének jelentős javításában, hozzájárulnak a kerületben létesült épületek építészeti színvonalának emeléséhez.

A pályázat célja, hogy segítségével feltárjuk, értékeljük és közzétegyük a helyi építészeti/városépítészeti alkotásokat, építészeti és mérnöki teljesítményeket. További cél, hogy széles körben haszno­sítható javaslatokat adjon az egyedi tájérték, a településkép, a településkarakter, az értékes épületegyüttes, épület, képzőművészeti alkotás, stb. szakszerű megőr­zéséhez.

A pályázatot 2024. március 31-ig – a Polgármesterhez címezve a rendelet szerinti jelentkezési lappal és 1 példány kinyomtatott építészeti tervdokumentációval– lehet benyújtani.

A pályázati kiírás és az adatkezelési tájékoztató innen tölthető le.

2023-ban 2 épület nyert Ray Rezső Vilmos-díjat:
Hasadék u. 21 - tervezők: Vadász Bence DLA, Miklós Zoltán
Tegzes utca 60. - tervezők: Fábián Viktor, Veres Edina

További információ:
Fekete Adrienn településképi ügyintéző
Tel: 06 1 229-2611/142; 06/20-239-1995
e-mail: foepiteszet@bp22.hu