Hírek

Visszakapják a gyerekeket nevelő szülők az szja-t

Az önkormányzat idén is ajándékcsomaggal kedveskedett a végzős diákoknak.

Ingyenes Pincejárat kisbuszokkal közlekedhetünk július 3-án Budapest Bornegyedében

Május 13-án a védőnőket köszöntjük. A védőnők fontos szerepet játszanak a várandós anyák, a csecsemők, a kisgyermekek, az iskoláskorúak egészségének védelmében, egészségfejlesztő magatartásuk kialakításában. Kerületünkben is nagy megbecsülés övezi a Védőnői Szolgálat munkatársait, akik közül Kovácsné Balogh Mária Steller Mária díjat kapott.

A világ számos más települése mellett Budafok-Tétény is törekszik arra, hogy a városi környezet okozta hatásokat csökkentse, kellemesebbé tegye a mindennapokat az ittlakók számára. Emellett pedig a biodiverzitás fenntartásáról is igyekszik gondoskodik. Az erre való törekvés jegyében a Városház téri buszváró tetejére egy élő növénnyel betelepített szerkezetet telepítettek.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve az ország egész területére vonatkozóan 2021.június 19. és 22. között II. fokú hőségriadót adott ki.

Két nap alatt 1270 kerületi lakos kapja meg a második körös AstraZeneca oltást, ezért hétfőn és kedden bizonyos szakrendelések szünetelni fognak a Káldor Adolf Szakrendelőben.

Budafok-Tétényben földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül.

Idén több alkalommal, három nyári hétvégén is izgalmas és színes programokon vehetünk részt a Kerület Napja alkalmából

A tavalyi kényszerszünet után idén tizennegyedik alkalommal június 20-án rendezik meg az MBCM szervezésében a Budapest Classic Grand Prix veterán autós túraversenyt. A felvonulás két állomása is érinti kerületünket, a Nagytétényi Kastélynál és a Budafoki Piacnál is testközelből csodálhatjuk meg a guruló autómúzeumot.