Hírek

Rózsavölgy bejáratánál, a villamoselágazásnál épült kerületünk új szabadidő parkja. A hosszú évekig elhanyagolt, BKV-s terület végre megújulhatott.

A Fővárosi útfelújítás előkészítő szakaszában először a gázvezetékek cseréje zajlik.

2021. június 29. és szeptember 29. között kereshetik a KSH megbízásából a kérdezőbiztosok mindazokat, akik a felnőttek alapkompetenciáit – szövegértési, elemi olvasási, matematikai és IT-problémamegoldó képességeit, valamint ezek munkaerőpiaci hasznosulását – vizsgáló PIAAC-felmérés próbájának mintájába bekerültek. A nemzetközi kutatást az OECD koordinálja, és Magyarország a felmérés második ciklusában is részt vesz. Budafok-Tétényben 23 személy került kijelölésre.

A járvány hatásai miatt elmarad a nyári szünet a kerületi könyvtárakban

A Polgármesteri Hivatal köztisztviselők napja, a Káldor Adolf Szakrendelő Semmelweis-nap alkalmából tart zárva július 1-jén, csütörtökön.

Természetvédelmi csapatversenyt tartottak a diákoknak a civilek

A koronavírus továbbra is beárnyékolja életünket és nem ünnepelhetünk felhőtlenül, azonban a járványügyi előírások betartásával kisebb körben ugyan, de személyesen köszönthettük a kerületi díjazottakat a Klauzál Házban a Kerület Napja programsorozat keretein belül.

Idén több alkalommal, három nyári hétvégén is izgalmas és színes programokon vehetünk részt a Kerület Napja alkalmából. Az első vasárnapon Budafok-Tétény főzőcsapatai versengtek a legízletesebb ételt készítő alkalmi szakácsoknak járó vándorkupáért, valamint veteránautók járták be a kerületet.

2021-ben rendhagyó módon ünnepeljük a Kerület Napját. Ezúttal három hétvégén keresztül zajlanak a különböző színes programok, kulturális események. Június 19-én hivatalosan megnyílt a Magdolna Udvar kulturális központ, és ünnepélyes keretek között egybekelt a Kerület Párja is a Városháza házasságkötő termében.

Kerületünk legforgalmasabb utcájában június 28-án indul el a gázvezetékek cseréje, amelyet a közmű szolgáltató végez. A kivitelezés hét ütemben zajlik majd, az első ütem a tervek szerint augusztus közepére fejeződik be.