Ugrás a tartalomra

Zorán a kerületben dalol

2016. március 29. kedd
A Kossuth-díjas zenész májusban fellép a Klauzál Ház színpadán
Zorán a kerületben dalol

A kedv és a vágy, hogy színpadra lépjek, a mai napig változatlan, de kell hozzá a közönség érdeklődése is – nyilatkozta Sztevanovity Zorán országos koncertkörútja második állomásán, Hajdúszoboszlón, ahol a telt házas koncerten állva tapsolt a közönség március elején.

A szerb származású magyar zenész a Nagy Generáció szinte egyetlen olyan előadója, aki minden évben országjáró körútra indul, és ugyanolyan őszinte odaadással énekel a kisebb, vidéki művelődési házakban is, mint a legrangosabb fővárosi rendezvényhelyszíneken. Zenéjével az év első fél évében Tatabányától Pécsig, Békéscsabától Miskolcig, összesen tizennégy helyszínen szerez örömet rajongóinak, köztük május 13-án a Klauzál Házban is.

A Kossuth- és Liszt-díjas énekes, zeneszerző a Metró együttes tagjaként vált ismertté. A zenekar 1972-es felbomlása után szólókarrier építésébe kezdett, és azóta rangos zenészek kíséretével lép színpadra. Az elmúlt évtizedekben Zorán szinte minden évben adott legalább egy nagykoncertet, március 20-án például a kongresszusi központban dupla koncerten lépett fel – délután és este is –, mindkét időpontban telt ház előtt. Mivel mindig születnek új dalok, amelyek felfrissítik műsorát, így a kongresszusi központban is elhangzott közülük kettő.
Az előadóművész, aki szinte állandó vendége a Budapest Sportarénának, nemegyszer énekelt a Müpában, az Erkel Színházban és a Vígszínházban is. Koncertjein garantált az alapvetően akusztikus hangzás és az évtizedek óta változatlan, magas művészi színvonal. Fellépései mind önmaga számára, mind a közönségnek ünnepi alkalmak, hiszen nemcsak erejükből az évtizedek során mit sem vesztett slágerek csendülnek fel, de egyszeri, csak ott és akkor elhangzó, ritkán játszott dalok, elveszettnek hitt gyöngyszemek is. (Tamás Angéla)