Ugrás a tartalomra

Zöldtetős buszmegálló a Városház téren

2021. június 18. péntek
A világ számos más települése mellett Budafok-Tétény is törekszik arra, hogy a városi környezet okozta hatásokat csökkentse, kellemesebbé tegye a mindennapokat az ittlakók számára. Emellett pedig a biodiverzitás fenntartásáról is igyekszik gondoskodik. Az erre való törekvés jegyében a Városház téri buszváró tetejére egy élő növénnyel betelepített szerkezetet telepítettek.
Zöldtetős buszmegálló a Városház téren

Zöldtetőnek nevezzük az olyan födémeket, ahol a "zöld" rész és a "tető" rész szerves egységet alkot, együtt alakítják ki őket.

Budafok-Tétény a legkülönbözőbb módokon kíván zöldíteni, a levegő minőségén javítani. A klímaváltozás visszafordításához, kerületünk egészségesebbé, élhetőbbé tételéhez minden eszközzel, igyekszik hozzájárulni, de nem utolsó sorban innovatív és esztétikus színfoltja lesz a Városház térnek. Tetején varjúhájszőnyeg virágzik és nyeli el a csapadékot.

Ez a technológia bevált, alkalmazott zöldtetős rendszer alapján készült, teljesen gondozásmentes és önfenntartó. Külön öntözést nem igényel, az esőzés miatti esetleges túlfolyás a váró esőcsatornáján keresztül megoldott.

A növényzetet tartó és tápláló rétegek a váró tetején egy speciális, korrózióvédett, szigetelt "medencében" helyezkednek el.

Kívülről dekoratív, hőkezelt, időjárásálló természetes faborítással van ellátva.

Reméljük, hogy mindenki örömét leli majd ebben a zöldtetőben, mely többek között életteret biztosít madaraknak, rovaroknak, jelentős mennyiségű port, szennyeződést köt meg miközben oxigént is termel.

Zöldtetős buszmegálló a Városház térenZöldtetős buszmegálló a Városház téren