Ugrás a tartalomra

Vízkereszt után elindul a fenyőfa kihelyezési dömping

2016. január 06. szerda
A tűlevelűeket először aprítják, majd ezt követően a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiba kerülnek. A fenyőfa a magas gyantatartalom miatt kitűnő tüzelőanyag, amely több tízezer budapesti háztartás számára biztosít fűtési gőzt és villamos áramot.
Vízkereszt után elindul a fenyőfa kihelyezési dömping

Karácsony után az FKF szervezetten gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat Budapestről: becslések szerint mintegy 500-600.000 darab tűlevelű kerül ki ilyenkor az utcákra.

A tapasztalatok szerint vízkereszt, azaz január 6-a után kezdődik az igazi kihelyezési dömping, amely általában 1-1,5 hónapig tart. Ilyenkor úgynevezett fenyőfa-járatok szállítják el a már feleslegessé vált karácsonyfákat. Ezt megelőzően, illetve ezt követően a normál hulladékszállítók gyűjtik össze az örökzöldeket.


A lakosság több lehetőség közül is választhat: a kukák mellé, vagy az alábbi gyűjtőhelyek egyikére teheti ki a fákat. Az első esetben azonban figyelni kell arra, hogy ne akadályozzák sem a gyalogosokat, sem az úttesten a parkolást, illetve a gépkocsik forgalmát.


 Fenyőfa gyűjtőhelyek a kerületben: 

 

 Mária Terézia u. 25.
 Fácán u.- Tenkes u. sarok
 Gyöngyszem u. 9.
 Tompa u.- Vihar u. sarok
 József Attila u. 11. (trafónál)
 Tűzliliom u. (Gyula vezér lépcső mellett)
 Terv u. – Gyula vezér út sarok
 Bartók Béla ltp. (közért mögötti játszótéren)
 Bartók Béla ltp. - Tenkes u. - Társasház u. sarok
 Mézesfehér u. (trafó mellett)
 Csút u. (garázsok mellé)
 Kertész u. - Kiránduló u. sarok
 Játék u. - Demjén István u.
 Kossuth Lajos u. (iparosok székháza mellett)