Ugrás a tartalomra

Vissza a természethez

2016. július 18. hétfő
Csaknem 30 budai és buda környéki csapat 2500 cserkésze táborozott júliusban Csokonyavisonta mellett
Vissza a természethez

A Magyar Cserkészszövetség I. Cserkészkerülete által szervezett 10 napos táborban a nomád életmód sok mindenre megtanította a gyerekeket. Az altáborok kiépítése és a lakhelyek berendezése mind a cserkészek feladata volt. Ilyen volt a sátorállítás, a mellékhelység kiásása, a mosdó- és mosogatóhely farönkökből történő összeállítása is. A tábor ideje alatt többször szakadt az eső, a vihar nem kímélte a cserkészeket, de a bőrig ázáson túl nem esett komoly bajuk.

A tábor szervezői számos izgalmas programot találtak ki a cserkészeknek. Ilyenek voltak a Csillagok háborúja filmeposz témája köré szerveződő feladatok is, de volt portyázás, a városban található gyógyfürdőben való pancsolás, és a tábor területén található hatalmas réten kialakított vurstlizás is.

A cserkésztábor legfontosabb célja a természet megismerésére és tiszteletére tanítani a fiatalokat, de fontos szerepe van a közösségi kapcsolatok kialakításának, az együttműködésre való nevelésnek is. A tábor hetedik napján Szepesfalvy Anna alpolgármester is ellátogatott a táborba. Kis meglepetés csokoládéval is meglepte a kerületi cserkészeket, aminek nagy sikere volt a fiatalok körében.