Ugrás a tartalomra

Vigyázunk a Duna-partra, vigyázz a Duna-partra!

2020. szeptember 25. péntek
Kerületünk páratlan természeti kincsekkel rendelkezik, amelyre minden itt élő büszke. A Duna közelsége és partjának látogathatósága budapesti szinten is különlegessé és vonzóvá teszi városrészünket. A cél, hogy ezt meg is őrizzük. Ennek érdekében a Duna-partot újra lezárják, valamint a közterület-felügyelet és a rendőrség kiemelten ellenőrzi a területet.
Vigyázunk a Duna-partra, vigyázz a Duna-partra!

A kora őszi időszak a természetbe csábítja a kirándulókat. Sajnos sokan autóval érkeznek a Duna-part felé, hogy ott leparkolva induljanak túrázni. Ezzel azonban károsítják a Duna-part szépségét.

A nagytétényi Duna-part ezen részén található a Natura 2000 természetvédelmi terület, ami egészen a vízig húzódik. Az önkormányzat a területet jól látható módon elzárta az autós forgalom elől, de a betontorlaszt valaki rendre eltávolítja. 

Az önkormányzat helyreállította a torlaszt, jelenleg tehát csak gyalogosan közelíthető meg a part. Bízunk benne, hogy a korábbi elbontások ellenére, a torlasz ottmarad és senki nem hajt be autóval károsítva a természetet.

Vigyázunk a Duna-partra, vigyázz a Duna-partra!