Ugrás a tartalomra

Vietnami segítség budafok-tétényieknek

2017. december 15. péntek
Hatalmas volt a várakozás a Napraforgó klubban december 12-én. A fiatalokhoz ugyanis idejekorán beköszöntött a karácsony a Magyarországon élő vietnamiaknak köszönhetően. Az ajándékok átadásán részt vett Szepesfalvy Anna alpolgármester, aki háláját fejezte ki az adományozóknak.
 Vietnami segítség budafok-tétényieknek

A Magyarországi Vietnamiak Egyesülete és a XXII. kerületi vietnami lakosok bőkezű ajándékot adtak át december 12-én a Napraforgó klubnak. A fogyatékosok nappali ellátásával foglalkozó intézmény egy tévével és egy asztalnyi édességgel, az adományozók sok önfeledt perccel lettek gazdagabbak.

Az ajándékozók előzőleg karácsonyi adománygyűjtést szerveztek Budapest-szerte, hogy az összegyűlt adományokból hátrányos helyzetű gyerekeket, fiatalokat, illetve idősotthonokat támogassanak. Ahogy Dr. Phung Kim San, az egyesület ügyvezető alelnöke elmondta, tagjaik mind itt élnek és dolgoznak, sokan már itt is tanultak, többen már magyar állampolgárok is, ezért második hazájukként tekintenek Magyarországra. Ezért is tartják fontosnak, hogy rendszeresen segítsenek. A Napraforgó Klubnak egy nagyképernyős LED tévét és 70 ezer forint értékű élelmiszer, édesség és üdítőital csomagot ajándékoztak. A megajándékozottak karácsonyi énekkel és rajzokkal fejezték ki hálájukat, a klub egyik tagja pedig vietnamiul mondott köszönetet az ajándékokért.

Az eseményen részt vett Szepesfalvy Anna alpolgármester, aki elmondta, bízik benne, hogy az elindult együttműködés folytatódik, és közösen hasonló jó célokat szolgálhatnak majd. 

Kiss Andrea, a Szociális Szolgálat vezetője írta alá az adományozási szerződést, aki elmondta, az intézménybe 35-40 fiatal jár, akik nagyon örülnek az ajándékoknak. Ahogy fogalmazott, az önkormányzat minden feltételt biztosít az ellátás működéséhez, de mindig lehet színesebbé, jobbá tenni a foglalkozásokat és a gondozást.  A kapott tévé ezentúl az intézmény klubszobáját gazdagítja, ahol filmklubokat tartanak, és videojátékokhoz is használják majd.

Az eseményen részt vett Vu Quy Duong, a Magyarországi Vietnamiak Egyesületének elnöke, Dr. Phung Kim San, alelnök, Dr. Kecskés Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának vezetője, Kemény Orsolya, a Főpolgármesteri Hivatal  Humán Főpolgármester-helyettesi Iroda igazgatási referense és a XXII kerületi vietnami lakosok csoportja. Kerületünk nevében köszönetet mondott Szepesfalvy Anna alpolgármester, Dr. Patócs Andrea, a Humánszolgáltatási Iroda vezetője, Kiss Andrea, a kerületi Szociális Szolgálat vezetője és Jülekné Zsóri Anikó klubvezető. 

A Napraforgó Klub kerületi fogyatékkal élő felnőttek nappali ellátását biztosítja. A klub elsődleges célja, hogy tagjaik magabiztosabbak és önállóbbak legyenek a mindennapi életben. Új, akadálymentes épületben, modern eszközökkel, nagy kerttel, hozzáértő és kedves szakemberek várják a fogyatékkal élő felnőtteket.

http://szocszolg22.hu/

Fotó: Kocsis Zoltán

 Vietnami segítség budafok-tétényieknek