Ugrás a tartalomra

VESZÉLYESHULLADÉK-GYŰJTÉSI AKCIÓ

2015. szeptember 23. szerda
Környezetünk védelme érdekében a Budafok-Tétény Budapest XXII. ker. Önkormányzat veszélyes hulladékok és elektronikai hulladékok összegyűjtésére és ártalmatlanítására akciót szervez 2015. október 10-én (szombat) 8:00-12:00 között a BUDACOLOR melletti területen (Nagytétényi út-Háros u. sarok)
VESZÉLYESHULLADÉK-GYŰJTÉSI AKCIÓ

A helyszínen átveszik:

KIZÁRÓLAG A HÁZTARTÁSOKBAN ÖSSZEGYŰLT használt festékeket, fakonzerváló szereket, korrózióvédő anyagokat, tisztítószereket, különböző gyógyszereket, kozmetikumokat, vegyszereket, növényvédő szereket és göngyölegeiket, gépjárművek használata során keletkező fáradtolajat, étkezési olajat flakonjaikkal együtt, akkumulátorokat és elemeket, spray-s flakonokat, fényforrásokat.

A veszélyes hulladékot a fenti időpontban lehet a megjelölt helyen a gyűjtést végző szakembereknek átadni ártalmatlanításra. Egyben felhívjuk a Tisztelt Lakótársak figyelmét, hogy a meghirdetett időpontban a használt autógumi-abroncsokat kizárólag magánszemélytől és korlátozott mennyiségben vesszük át (autószerelőktől, vállalkozóktól nem).

Kérünk mindenkit, hogy csak a felsorolt dolgokat hozzák a gyűjtőhelyre és csak a fenti időszakban, mert a gyűjtés időtartama után már nem áll módunkban a szakszerű ártalmatlanítást megoldani!

Egyben tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2012. július 5-én megnyílt Budapest legkorszerűbb és legnagyobb hulladékudvara a Nagytétényi út 341–343. szám alatt, amely lehetőséget, kínál arra, hogy környezettudatos módon válhassanak meg a háztartásukban keletkezô lomtól, csomagolási, illetve veszélyes hulladékoktól. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. üzemeltetésében Budapesten ez a 16. hulladékudvar, ahol a lakosság leadhatja a szelektíven gyűjtött hulladékait is. A hulladékudvar olyan zárt telephely, ahol a hulladékok megfelelő elhelyezését szakképzett személyzet felügyeli. Nyitva tartás: hétfőtől szombatig: 820 óráig.

FIGYELEM! A jelenleg zöldhulladék gyűjtésére használt polietilén zsákokat 2015. december 31-ig lehet csak felhasználni.
2016. január 1-től biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni a zöldhulladékot.

Kérjük, hogy a jövőben veszélyes és szelektív hulladékaik leadásával keressék fel a korszerű hulladékudvarunkat.

Budafok-Tétény Budapest XXII. Ker. Önkormányzata