Ugrás a tartalomra

Végső búcsú Keébe Györgytől

2021. március 10. szerda
December végén érkezett a szomorú hír, hogy Keébe György, a Fidesz-KDNP korábbi önkormányzati képviselője eltávozott közülünk. Március 9-én, az Angeli úti urnatemetőben kísérték végső útjára, melyen a járványügyi előírásokat betartva csak a szűk családi és baráti kör vett részt.
Végső búcsú Keébe Györgytől

Karsay Ferenc polgármester Szent Ágoston szavaival búcsúzott Keébe Györgytől:

„A halál nem jelent semmit.
Csupán átmentem a másik oldalra.
Az maradtam, aki vagyok
És te is önmagad vagy.
Akik egymásnak voltunk,
Azok vagyunk mindörökre.
Úgy szólíts, azon a néven,
Ahogy mindig hívtál.
Beszélj velem, ahogy mindig szoktál,
Ne keress új szavakat.
Ne fordulj felém ünnepélyes, szomorú arccal,
Folytasd kacagásod, nevessünk együtt
Mint mindig tettük.”

Keébe Orsolya visszaemlékezésében felidézte gyerekkorát, édesapja szerető gondoskodása és iránymutatása olyan embert faragott belőle, aki megállja helyét az élet viszontagságaiban.

Közösségformáló munkássága előtt tisztelegve kisfilm készült az életéről, amelyben családja, barátai, volt képviselőtársai búcsúznak tőle.

„A vonatnak mindig menni kell.” – elevenítette fel Hídvégi Éva Keébe György hitvallását, amely egész életét végigkísérte és döntéseit befolyásolta.

Dékány Endre sporttárs a vízisportok iránti szeretetében osztozott a volt budafoki képviselővel, a Velencei- tónál töltött közös nyarakra örömmel emlékszik vissza.

Karsay Ferenc polgármester a „nagybetűs férfinek” nevezte Keébe Györgyöt, akire minden körülmények között számítani lehetett és munkásságát a folyamatos következetesség és megbízhatóság jellemezte.

Gyuri bácsi minden korosztállyal megtalálta a hangot, a horgászegyesület tagjaival baráti kapcsolatot ápolt, csakúgy mint az egyesület vezetőjével, Arácsi Viktorral.

Keébe Katalin két kedves történetet osztott meg, amely szerinte leginkább jellemezte édesapja segítő, gondoskodó személyiségét.

Örök hálával és szeretettel őrizzük emlékét.