Ugrás a tartalomra

Várhatóan iskolakezdésre 2x3 sávon haladhat a forgalom a Deák Ferenc hídon

2020. augusztus 24. hétfő
Az M0 autóút déli szektorának M1 autópálya felé vezető oldalán a folyamatban lévő átfogó vizsgálat első üteme rövidesen lezáródik.
Várhatóan iskolakezdésre 2x3 sávon haladhat a forgalom a Deák Ferenc hídon

A vizsgálat részeként a BME Hidak és Szerkezetek Tanszéke által 2020. július 30-án elvégezett próbaterhelés adatai alapján az 1990-ben átadott Deák Ferenc (Hárosi) Duna-híd hídján a Csepel-szigeti ártéri hídszerkezet 8. sz. támaszánál további beavatkozás vált szükségessé, ennek megerősítése augusztus 26-ra elkészül.

A munkálatok elvégzése után a Csepel-szigeti ártéri hídon ismételt, a júliusit kiegészítő próbaterhelést fognak végrehajtani a szakemberek, tervezetten 2020. augusztus 27-én reggel.

Sikeres mérési eredmények esetén, várhatóan augusztus 28-30. között végezheti el a Magyar Közút NZrt. a mindkét hídon 3-3 forgalmi sávos forgalmi rend kialakítását a 6 sz. főúti csomópont teljes értékű megnyitásával együtt. A terelés kialakítása a tervek szerint az iskolakezdésre elkészül, ezzel jelentősen javítva a térségi közlekedés feltételeit.

A kialakítandó forgalmi rend lehetővé teszi, hogy a szakemberek az első ütemű vizsgálatok során szükségessé vált további átfogó vizsgálatokat biztonságban, a közúti forgalom legkisebb zavarása mellett tudják elvégezni. A mérések szeptember közepe és október vége között, egy-egy hétvégi, csúcsidőszakon kívüli  időpontban (vasárnap kora délelőtti időszakban) történnek majd. Ezen vizsgálat után határozható meg az a végleges műszaki tartalom, amivel a műtárgy további 30 éves biztonságos működését biztosítani tudjuk.

A NIF Zrt. az üzemeltető Magyar Közúttal és kivitelezővel együttműködve a híd állapotát a közlekedők biztonsága érdekében fokozottan ellenőrzi.

Forrás: https://nif.hu/2020/08/varhatoan-iskolakezdesre-2x3-savon-haladhat-a-forgalom-a-deak-ferenc-hidon/