Ugrás a tartalomra

V4 Balatonakaliban

2016. augusztus 22. hétfő
Idén is megrendezte Budafok-Tétény Önkormányzata Balatonakaliban a ViLiveTheChange nevet viselő nemzetközi táborát, melyen 39 középiskolás diák vett részt a Visegrádi Alap támogatásával.
V4 Balatonakaliban

A tábor fő témája a rendszerváltozás volt, melyet a visegrádi országokból érkezett tanulók otthon készített kisfilmek segítségével mutattak be a balatoni táborban. A videó célja az volt, hogy a táborban résztvevő tanulók hazájukban keressenek fel olyan személyeket, akik átélték a rendszerváltást, így valós képet tudnak adni az akkoriban történt eseményekről. Ezt a feladatot a diákok nagy kreativitással oldották meg, amit a többi táborozó az utolsó napon meg is tudott nézni egy közös vetítés alkalmával. Számtalan játék, esti beszélgetések és a Balaton adta lehetőségek közel hozták a diákokat, pedagógusokat és a szervezőket egymáshoz.

 

A napsütéses napokra a Balaton adott hűsítő menedéket, míg a borúsabb napokon kirándulással tölthették az időt a táborozók. A közös nyelv az angol volt, így senki nem érezhette kirekesztettnek magát, ha mégis megtörni látszódott az egységes nyelvhasználat a „Bora Bora” varázsszó a bábeli zűrzavarból egyszerre egy angol nyelven beszélő közösséget hozott létre. A táborban rengeteg új barátság alakult ki, ami az internetnek köszönhetően nem ér véget a találkozó befejezése végén sem. 

 

A projekt a Visegrádi Alap támogatásával valósult meg.
V4 Balatonakaliban