Ugrás a tartalomra

Útjára indult az első kerületi vándorbölcső

2018. november 23. péntek
Sokan vettek részt a Rózsakerti Családi Nap programjain
Útjára indult az első kerületi vándorbölcső

Az első alkalommal megrendezett Rózsakerti Családi Napon adta át Karsay Ferenc polgármester azt a vándorbölcsőt, amelyet mostantól kerületi családok kaphatnak meg a helyi Védőnői Szolgálat munkatársainak javaslata alapján. A két és fél hetes Boglárka mélyen aludt tovább, amikor édesanyja belefektette az új bölcsőjébe.

Családi délutánt szervezett Budafok-Tétény önkormányzata, a Pötty Gyermekkuckó és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium tornatermében. Az ünnepélyes megnyitón Szepesfalvy Anna alpolgármester köszöntötte a vendégeket és ismertette a programot. Karsay Ferenc polgármester elmondta, hogy idén, a Családok évében is sokat tesz Budafok-Tétény azért, hogy az itt élők jól érezzék magukat, a gyermekes családok a szabadidejükben változatos programokon tudjanak részt venni a kerületi intézményekben vagy éppen az új játszótereken. Hozzátette: az önkormányzat mindent megtesz azért is, hogy a gyerekek megfelelő nevelési és oktatási intézménybe járhassanak, ahol nemcsak jól érzik magukat, hanem kiváló szakemberek segítségével fejlődhetnek. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2017-ben Budafok-Téténynek ítélte oda a Családbarát Település címet. A mozgalom helyi vezetője, Galambos Zsuzsanna elmondta, hogy egyre több kisgyermekes család költözik a kerületbe, mert itt megtalálják a kiegyensúlyozott, egészséges és biztonságos környezetet a gyermekük felneveléséhez.
A családi nap színes programja táncházzal kezdődött, ezen a felnőttek a gyerekekkel együtt tanulhattak meg különböző tánclépéseket élő népzenére, Szenthe János vezetésével. A gyerekeknek bábszínházzal is kedveskedtek a szervezők, a Batyu színház előadásában elsőként a Hófehér és Rózsapiros, majd a Mesemalac történetét ismerhették meg. A Kerekítő Mondókás Móka foglalkozáson a szülők a babájuknak énekeltek és szavaltak mondókákat. A tornateremben hat asztalnál különböző kézműves-foglalkozások várták a kreatív családokat. Lehetett Márton-napi lámpást, őszi ajtódíszt, színes képeket és üdvözlő kopogtatót készíteni. Nagyon népszerű volt az arcfestés és az üvegfestészet is. Az úgynevezett nyomozós játékban az iskola környékén kellett nyomokat keresni és feladatokat teljesíteni. Az épületben Majecsko által készített egészséges süteményeket és szendvicseket kóstolhattak az érdeklődők.

(Viszkocsil Dóra)