Ugrás a tartalomra

Ünnepelt a Nádasdy Iskola

2018. május 31. csütörtök
A Budafok-Tétényi Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskola a képzőművészeti tanszakakok kiállításával és gálahangversennyel ünnepelte meg a Magyar Örökség-díj elnyerését május 24-én.
Ünnepelt a Nádasdy Iskola

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, március 24-én Magyar Örökség díjat vehetett át a Nádasdy Iskola, mivel - ahogy az elismerő oklevél fogalmaz - az iskola hagyományéltető, művészetoktatási tevékenysége magyar örökség. Hogy minden szülő, jelenlegi és volt diák részesülhessen az örömből, kiállításmegnyitóval és gálaműsorral ünnepeltek.

Az iskola Nagytétényi úti központjában a képzőművészeti tanszakok kiállításának megnyitóján vehettek részt az érdeklődők, amelyen Kungl György Munkácsy-díjas szobrászművész, az iskola volt tanára köszöntötte a vendégeket. „Bárhova is kerüljünk, jó ide visszajönni. Jó tudni, hogy van egy vár, amely szilárdan áll.” A művész sok erőt hitet és kitartást kívánt az iskola diákjainak.

Az este egy gálaműsorral folytatódott, amelyre a Klauzál Ház nagytermében került sor. A vendégeket Arató László intézményvezető köszöntötte, aki elmondta, kevés iskola büszkélkedhet a megtisztelő Magyar Örökség címmel, ezért köszönet illeti az iskola alapítóit, élükön Nemes Lászlóval. Karsay Ferenc polgármester visszaidézte az intézmény történetét, kezdve az 1970-es alapítástól. Elmondta, az iskola jelentős szerepet vállalt a zeneiskolai modell művészeti iskolává történő kiszélesítésében, melynek eredményeképpen országosan is nőtt a művészetek iránt nyitott fiatalok száma. Az eseményen Dr. Tóthpál József címzetes főiskolai tanár, a Magyar Örökség díj bíráló bizottságának tagja, valamint Nádasdy Ádám, nyelvész, egyetemi tanár, Nádasdy Kálmán fia is gratulált az elismeréshez.

Az esten felléptek az iskola volt és jelenlegi diákjai, tanárai, akik zenés és táncos produkciókkal bizonyították, az iskola tevékenysége valóban méltó a Magyar Örökség címre.

Ünnepelt a Nádasdy Iskola

Fotó: Kocsis Zoltán