Ugrás a tartalomra

Ünnep a Duna Vitex Kft.-nél

2016. szeptember 12. hétfő
A 25 éves Duna Vitex Kft. családi napot tartott a három milliárd forintból felépített új csarnokában és a hozzá tartozó rendezett udvarán.
Ünnep a Duna Vitex Kft.-nél

A német gyökerekkel és tulajdonosi háttérrel rendelkező vállalat mára már a világ vezető csiszolóanyag gyártói közé tartozik, és ezen a téren több mint 100 éves hagyománnyal rendelkezik.

A vállalati rendezvény megnyitó ünnepségén Mike Kowalik a cég ügyvezető igazgatója és Karsay Ferenc polgármester is köszöntötte a megjelenteket. A vállalatvezető röviden ismertette a cég történetét és a fejlődés útját, majd a köszönet szavai hangzottak el. A budafoki cégben több mint száz ember dolgozik, de folyamatos a munkaerőhiány és a felvétel is. Jelenleg tíz helyre keresnek szakképzett munkaerőt. A szombati családi nappal a cég vezetői a dolgozóknak kívánták megköszönni a kitartó és lelkiismeretes munkát, melynek köszönhetően az elmúlt időszakban jelentős fejlődés ment végbe. A Duna Vitex Kft. az elsők között csatlakozott az önkormányzat által meghirdetett stratégiai partner programhoz, melynek előnyeit már most érezhették. Az új üzem felépítését követően rendkívül gyorsan megkapták a működési engedélyeket.

"Nem pozitív diszkriminációról van szó, csupán arról, hogy igyekszünk segíteni a partnereinket, amiben csak tudjuk. Nagy öröm számomra, hogy ez a vállalat odafigyel a környezetére és sok munkahelyet biztosít az itt élők számára" - mondta Karsay Ferenc polgármester. A kisgyerekekkel érkezőket színes programokkal várták a szervezők. Volt arcfestés, ügyességi játékok, kézműves foglalkozás. Az udvaron felállított színpadon elsőként a Bóbita Együttes lépett fel majd később látványos kémiai kísérleteket tekinthettek meg a gyerekek. Az ízletes ebéd után tombolasorsolás, számos kötetlen beszélgetés, játék és uzsonna várta a dolgozókat.