Ugrás a tartalomra

Újra látogatható a Tropicarium

2020. július 06. hétfő
A megújult Tropicarium június 20-tól változatlan nyitvatartással várja újra a látogatókat.
Újra látogatható a Tropicarium

A  megújult Tropicarium június 20-tól változatlan nyitva tartással várja újra a látogatókat. Az intézmény ügyvezető igazgatója, Farkasdi Thomas elmondta, a karantén időszakában sem állt le a magánállatkertben az élet, hiszen a fenntartást ugyanúgy biztosítani kellett, mintha lettek volna látogatók. Ezt az időszakot azonban kihasználhatták arra, hogy korszerűsítéseket hajtsanak végre a Tropicariumban.

Felújították a padlót, átrendeztek terráriumokat és egyéb korszerűsítéseket is végeztek. A magánintézmény idén ünnepli létrehozásának és megnyitásának huszadik évfordulóját, májusra különleges napot is szerveztek volna a vendégeiknek, de ezt megakadályozta a koronavírus-járvány. A jubileumi rendezvényt így várhatóan idén októberben tarthatják majd meg a Camponában.

Farkasdi Thomas ismertetése szerint az elmúlt húsz évben évről évre egyre többen látogatták a Tropicariumot, de tavaly látogatócsúcsot értek el, mintegy 460 ezer embert fogadtak a különleges állatparkban. Ezzel az ország leglátogatottabb magánintézményévé váltak. A legnépszerűbb még mindig a cápák akváriuma, de a gyerekek a rájasimogatót kedvelik a legjobban. A Tropicarium minden nap délelőtt 10 és 20 óra között várja a látogatókat a mindenkori járványügyi előírások betartása mellett.

(VH–Promontor TV)