Ugrás a tartalomra

Újabb zebrák Budafok-Tétényben

2021. április 23. péntek
A kerületi zebraprogram keretében Budafok-Tétény önkormányzata több helyszínen új gyalogos-átkelőhelyet létesített. A Tegzes és a Háros utcai zebrákat már korábban átadták, nemrég pedig az Ady Endre és a Bajcsy-Zsilinszky úton is elkészültek a felfestések.
Újabb zebrák Budafok-Tétényben

A biztonságos közlekedés mindannyiunk számára fontos, akár autóban ülünk, akár gyalogosan közlekedünk. Ennek megteremtésére a kerületi önkormányzat folyamatosan bővíti a zebrák számát.

Az útburkolati jelek felfestéséhez kapcsolódóan a közvilágítás fejlesztését, a szegélyek süllyesztését, valamint néhány esetben a járdasziget építését is elvégzi, amely nem ritkán több milliós tételt is jelenthet, melyet saját költségvetéséből finanszíroz. A helyszínek kiválasztásánál figyelembe veszik a lakosság javaslatait is.

A Tegzes és a Háros utcai zebrák esetében az útburkolati jelek felfestése eddig csak ideiglenesen volt lehetséges, a jobb idő beköszöntével pedig elkészültek a végleges felfestések.

Az Ady Endre úton a Tordai útnál, valamint a Bajcsy-Zsilinszky úton a Kápolna utcánál létesített gyalogos-átkelőhelyeket már a végleges felfestéssel adták át, az Ady-Pék csomópontban a BKV korábbi fejlesztési munkálatai miatt csúszott a kivitelezés, azonban már itt is biztonságban közlekedhetnek a gyalogosok.

Az újabb zebrákkal a kerületi önkormányzat tovább halad azon kitűzött célja felé, hogy a közeljövőben minden fontosabb csomópont gyalogos közlekedését megoldja.

Újabb zebrák Budafok-Tétényben

Fotók: Horváth Tamás