Ugrás a tartalomra

Újabb szúnyoggyérítés a Háros-sziget térségében

2024. június 07. péntek
Földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek a fővárosi önkormányzat megbízásából a Háros-sziget térségében június 11-én, kedden.
Újabb szúnyoggyérítés a Háros-sziget térségében

A védekezés pontos időpontja: 2024. június 11. napján, napnyugta utáni órákban.

Rossz idő esetén a védekezés 2024. június 12–13. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

 

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

 

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Továbbra is ingyen elérhető a szúnyoglárvairtó tabletta a Városháza ügyfélszolgálatán. Fontos, hogy azon háztartások is újra kaphatnak belőle, akik korábban már vettek át. Részletek: https://budafokteteny.hu/hir/megkezdodott-a-szunyoglarvairto-tablettak-osztasa

További információ: https://zold22.hu/szunyog/