Ugrás a tartalomra

Három verseny, három érem

2018. március 25. vasárnap
A Törley Pincészet pezsgőit több éremmel is díjazták az év eleji nemzetközi borversenyeken.
Három verseny, három érem

A MUNDUS VINI aranyérmese a Törley Excellence Muskotály pezsgő!

A 20. jubileumi németországi MUNDUS VINI Great International Wine Awards borversenyen  aranyéremmel jutalmazták a Törley Pezsgőpincészet, Törley Excellence Muskotály pezsgőjét. A megmérettetésen 270 bíráló, 44 ország rekordszámú, több mint 6770 mintáját kóstolta meg.

Törley Excellence Muskotály Doux

Különlegessége az, hogy sárgamuskotály szőlő borából készül és az édességi kategória kialakításához friss sárgamuskotály mustot is alkalmaznak a pezsgőmesterek. A friss mustnak köszönhetően a muskotályos illatok intenzíven mutatkoznak meg a kitöltött italban. Belekortyolva a friss muskotályos szőlő ízével szembesül a fogyasztó.

Vinales Internationales ezüst érem a Törley Chardonnay Brut pezsgőnek

23. Vinales Internationales borversenyen Franciaországban ezüstérmet kapott a Törley Pezsgőpincészet , Törley Chardonnay Brut pezsgője. Több mint 3520 bor került megmérettetésre, 33 országból.

Törley Chardonnay Brut

Szalmasárga színű pezsgő. Az illatban az almát és a körtét idéző jegyek kiegészülnek az érlelés alatt kifejlődő, finoman megjelenő propoliszos és piskótás asszociációkkal. A korty karakterét az egyenes, élénk savak érzete határozza meg, amelyekhez szorosan tapadnak az olyan citrusos zamatok, mint a citrom, a lime és a grépfrút. Könnyed testtel, alacsony alkohollal, klasszikus pezsgős jellemzőkkel találkozunk ennél a vitalitással, eleganciával bíró, hosszú lecsengéssel záruló tételnél.

Chardonnay du Monde

A Törley cégcsoport tradicionális eljárással készített nyers pezsgője sikert aratott a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyen, ezüstéremmel díjazták.

Franciaországban idén 25. alkalommal került megrendezésre a Chardonnay du Monde nemzetközi borverseny. A szakértő bírálók az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizték a 39 országból nevezett, kizárólag Chardonnay szőlőből készült borokat és pezsgőket. Összesen 679 minta érkezett és 226 érmet osztottak ki (52 arany és 174 ezüst).

Törley Chardonnay Nyerspezsgő Brut Nature 2013

A szalmasárga színű pezsgő illata közepes intenzitású, az első pillanattól magabiztosan hozza citrusokat, körtét és fehér húsú barackot idéző illatát. A buborékok krémes érzetet hoznak létre a kortyban, de egységet alkotnak az elegáns, határozott savakkal, a könnyed testtel és az alacsony alkoholtartalommal. Az ízvilágban is a chardonnay szőlőfajtára jellemző fehér húsú gyümölcsös aromákkal találkozunk, a lecsengés grépfrúttal és fűszerekkel búcsúzik.