Ugrás a tartalomra

Új pezsgőpince épült Budafokon

2020. január 10. péntek
A 120 éves, 2300 négyzetméternyi budafoki pincében korszerű pezsgőkészítő üzemet alakítottak ki, amely pályázati támogatással, év végére készült el.
 Új pezsgőpince épült Budafokon

2019 nyarán kezdődött el a Makár Termelő Kft. új pezsgőkészítő üzemének építése, amely egy pályázat keretein belül, Budafokon készült el. Az elnyert, 196 806 948 Ft-os támogatásból egy 120 éves, 2300 m2-es pincét újítottak fel. A Nagytétényi úton elhelyezkedő pince közel 400 méter hosszan fut a föld alatt, a leghosszabb egyben látható szakasza megközelíti a 120 métert. A pályázat keretein belül teljes, korszerű pezsgőkészítő üzemet szereztek be, valamint napenergiát hasznosító berendezéseket szereltek fel az energiahatékonyság biztosítása érdekében.

A projekt átadó rendezvényét november 13-án tartották a felújított pincerendszerben Pohl Péter, a cég ügyvezetője, a meghívott vendégek és az építkezésben közreműködők részvételével. A délelőtt folyamán a meghívottakat körbe vezették a felújított pincészetben, valamint bemutatták az üzemet, a pezsgőkészítés egyes lépéseit. Pohl Péter rövid köszöntőjében mesélt a cég megalakulásáról, valamint a projekt megvalósításának folyamatáról is.

A pince további életéről a bornegyed.hu oldalon folyamatosan beszámolunk.

 Új pezsgőpince épült Budafokon