Ugrás a tartalomra

Új faházak Akaliban

2019. augusztus 12. hétfő
Négy új faházat épített Budafok-Tétény Önkormányzata Balatonakaliban, hogy a kerületi családok jobb körülmények között nyaralhassanak.
Új faházak Akaliban

Minden évben több száz gyerek nyaralhat kedvezményes áron az önkormányzat nyári táborában Balatonakaliban. Diófási Gabriella, a Klauzál Ház igazgatóhelyettese elmondta: a tábor befogadóképessége 150 fő, idén tizenegy kerületi iskola táboroztatott itt diákokat. Ezenkívül külsős csoportokat is fogadtak, illetve fogadnak, gólyatáborokat, edzőtáborokat, erdei iskolai programokat lehet megszervezni a táborban. Tavaly tizenhárommillió forintból újult meg az összes faház elektromos hálózata, idén pedig felújították a konyhát, rozsdamentes üstöket, asztalokat, tálalóeszközöket szereztek be az önkormányzat jóvoltából, de felújították az étkezőt és lecserélték a játékokat, kerti bútorokat is.

Komlósi Ákos táborvezető a Promontor Televíziónak elmondta, a körülményeket nagyban javítja, hogy a gyerekeknek saját medence is rendelkezésre áll, de nagyon szeretik a strandröplabdapályát is. És persze közel van a Balaton, az akali strand pedig nemcsak azért gyerekbarát, mert vízicsúszdával és egyéb játékokkal rendelkezik, hanem azért is, mert szinte soha sincs tömve. A diákok mellett lehetősége van a kerületi családoknak is kedvezményesen nyaralni Balatonakaliban. A hét erre szolgáló faházból idén négyet teljesen felújítottak, amire mintegy tízmillió forintot fordított az önkormányzat. A szezon megnyújtása a célja a kerület akciójának. Az ősz elején, vénasszonyok nyarán nagyon kedvező, 1500 forint/fő áron adják majd bérbe ezeket 
a faházakat. (Promontor Televízió)