Ugrás a tartalomra

Tudásbajnok a Gádor iskolából

2022. június 23. csütörtök
A „Felfedezettjeink” tehetségpályázat különdíját vehette át Polgár András
Tudásbajnok a Gádor iskolából

Kiemelkedő versenyeredményeivel Polgár András, a Gádor Általános Iskola 4.n osztályos tanulója kiérdemelte a „Felfedezettjeink” tehetségpályázat különdíját, amelyet márciusban vehetett át a Kárpát-medencei Tehetségnapon.

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által meghirdetett pályázatra legutóbb olyan, köznevelésben tanuló, különösen tehetséges gyerekek és fiatalok ajánlását fogadták el, akik a 2020-as, illetve 2021-es év folyamán valamilyen területen kimagasló teljesítményt mutattak fel. Polgár Andrást osztálytanítója, Buzás Rita terjesztette fel a díjra.

Azon túl, hogy a legjobb pályázókat a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) meghívja a 2022-ben meghirdetett tehetségsegítő programokba, ösztöndíjjal is segíti további szakmai fejlődésüket.

András fiatal kora ellenére már számos kiváló helyezés – két országos és több megyei első díj – birtokosa. Az utóbbi három évben többféle versenyen is részt vett, ezeken matematikából és anyanyelvből jeleskedett.

– A Tudásbajnokság a legérdekesebb verseny, mert ott matekból frappáns, logikai feladatok vannak, és magyarból is olyanok a kérdések, amelyeken jobban el kell gondolkodni. Tavaly és idén is mind a két tárgyból megnyertem a megyei versenyt, matematikából pedig az országos döntőt is, ami magyarból e héten lesz online – mesélte András, aki nagyon szereti a rejtvényeket, fejtörőket, ezért két ízben már nyelvészversenyen is részt vett.

A negyedikes diák elmondta, hogy kedvenc tantárgyai a matematika, valamint a német, és villamosmérnök szeretne majd lenni. Tanítás után az angol nyelvvel ismerkedik, szolfézsra jár és népi furulyázni tanul a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskolában. Szeret olvasni, ahogy elmondása szerint az osztályában igen sokan.

– Eddig Berg Judit Rumini sorozata tetszett a legjobban, azt már háromszor is elolvastam – árulta el a negyedikes kisfiú, akinek másik kedvenc időtöltése a legózás.
Polgár András a sikeres felvételi vizsga eredményeként az új tanévet már a Kempelen Farkas Gimnáziumban kezdi, amelyről sok jót hallott nővérétől, aki idén fejezi be ott a tizedik osztályt.

Tamás Angéla