Ugrás a tartalomra

Tizenkét ifjú tehetség részesült elismerésben

2020. június 29. hétfő
Az Artér Művészeti Egyesület és Budafok-Tétény Önkormányzata 2020-ban is meghirdette a „Budafok-Tétény Ifjú Tehetségei" IV. regionális képzőművészeti rajzpályázatát. Az Otthon, édes otthon címmel meghirdetett pályázat díjátadó ünnepségét a Városházán rendezték meg.
Tizenkét ifjú tehetség részesült elismerésben

A 6-19 éves fiatalok, illetve a kerületi általános és középiskolák tanulói számára meghirdetett pályázatra közel 50 alkotás érkezett. 

A díjátó ünnepségen Filotás Viktória, az Artér Művészeti Egyesület elnökeként úgy fogalmazott, hogy a zsűrinek nem volt könnyű dolga. A grafika és festészet eszközei az ifjú művészeknek igen nagy teret adtak, így rendkívül változatos és izgalmas művek születtek.

Palik Eszter képzőművész, a zsűri elnöke köszöntő beszédében kitért arra, hogy a témaválasztás nem volt véletlen, hiszen a koronavírus-járvány ideje alatt több ezer diák tartózkodott az otthonában, ami bennük és a szülőkben is számos érzelmet hozott a felszínre ebben a szokatlan helyzetben. „Szülőként tudom, tette hozzá, hogy gyakran a törzsanyag elsajátítása is lefárasztotta a gyerekeket, így külön is elismerést érdemel, hogy mindemellett még a pályázatra is tudtak koncentrálni.”


A beszédek után a díjátadás következett, ahol három korcsoportban ismerték el az ifjú tehetségeket.

Az alsó osztályos tanulók korcsoportjában:

  1. helyezett: Szegedi Tibor
  2. helyezett: Gergely Réka
  3. helyezett: Nagy Zénó

 

A felső osztályos tanulók korcsoportjában:

  1. helyezett: Lichter Olga
  2. helyezett: Tatár Dorka
  3. helyezett: Nádor Viktória

 

A középiskolás tanulók korcsoportjában:

  1. helyezett: Mercs Mónika Ildikó
  2. helyezett: Kalóczy Zita Zsuzsanna
  3. helyezett: Szabó Flóra Villő
     

A zsűri különdíjban részesítette Lányi Alettát és Lányi Kristófot, akik testvérként közös pályaművet adtak be, valamint Faller Lili Brigittát. Ők az önkormányzati ajándék mellett, Radóczy Mária kerületi képzőművész által felajánlott könyveket és utalványokat vehették át.

A nyerteseknek Karsay Ferenc polgármester és Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester gratulált, adta át az elismerő oklevelet és az ajándékcsomagokat.

Tizenkét ifjú tehetség részesült elismerésben

Fotó: Horváth Tamás