Ugrás a tartalomra

Tisztázzuk a budafok-tétényi erőviszonyokat!

2020. január 20. hétfő
Mint ismeretes, január 19-én Budafok-Tétény 8. választókörzetében új időközi választást tartottak az október 13-ai választásokon született szavazategyenlőség miatt. Számos sajtóorgánum a tegnapi választás során kialakult erőviszonyokról tévesen informálta a közvéleményt. Karsay Ferenc polgármester nyilatkozata.
Tisztázzuk a budafok-tétényi erőviszonyokat!

Október 13-án a nagytétényi, 8-as választókörzetben szavazategyenlőség alakult ki. Ennek megfelelően a törvény szerint új időközi választásra került sor január 19-én.

Az októberi választásokat követően, tehát egy körzet képviselő nélkül maradt. Az új képviselőtestület 16 fővel alakult meg. 1 civil képviselő mellett, 10-en nyertek mandátumot az Összefogás és 5-en a Fidesz-KDNP színeiben.

Ebben a helyzetben polgármesterként együttműködést ajánlottam fel valamennyi képviselőnek, annak érdekében, hogy dolgozzunk együtt városrészünk fejlődéséért, ne fecséreljük energiáinkat pártpolitikai csatározásokra. A lezárult kampányt követően dolgozzunk közösen a fejlődés érdekében. Az emberek ezt várják tőlünk. Az ellenzéki összefogás 10 képviselője közül 3-an a konstruktív munkát választották, 7-en nem fogadták el a békejobbot.

A január 19-i időközi választást Csiszár Zsuzsanna (FIDESZ-KDNP) nyerte, akivel teljes lett Budafok-Tétény képviselő-testülete. Elmondható, hogy a szavazók is a fejlődésre szavaztak, amikor arra a jelöltre adták voksukat, aki programjában is az együttműködést hirdette.

Tisztázzuk a budafok-tétényi erőviszonyokat!

A testület összetétele ennek megfelelően:  az ellenzéki összefogás színeiben 7 képviselő, a FIDESZ-KDNP frakcióban 6 képviselő, míg 2 civil és 2 baloldali (Budafoki Baloldali frakció néven) képviselő foglal helyet.

Mindez számomra azt mutatja, kétféle képviselő ül a testületben: aki nem kíván együttműködni, és aki akar dolgozni.  A szakmai alapú közös munka lehetőségét azonban a jövőben is mindenkinek biztosítani fogom.

Örömmel tölt el, hogy az itt élők felelősen döntöttek, az új választáson az együttműködés mellett tették le voksukat, nem hagyták magukat félrevezetni az ellenzék hamis állításai és a kerület érdekeit figyelmen kívül hagyó politikai törekvései által.

Tisztázzuk a budafok-tétényi erőviszonyokat!