Ugrás a tartalomra

Tervezzük együtt a Duna-parti sétányt és szabadidőparkot

2017. szeptember 13. szerda
Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata megújítja a Hajó utca – Duna-parti sétányt és környezetét, sport- és szabadidőpark létrehozásával. Szeretne-e szabadtéri filmvetítéseket vagy bográcsozó helyet? Milyen játszóeszközöket látna szívesen? Szeptember 24-éig várjuk véleményét a cikkben található kérdőíven.
Tervezzük együtt a Duna-parti sétányt és szabadidőparkot

Tervezzük együtt a Duna-parti sétányt és szabadidőparkotBudafok-Tétény Önkormányzata megújítja a Hajó utcai Duna-parti sétányt és környékét, sport- és szabadidőpark létrehozásával. A projekt Budapest Főváros támogatásával, a TÉR_KÖZ pályázat keretében valósul meg. Szeretnénk, ha a tervezésnek Önök is részesei lennének! Az Önök észrevételei alapján készíttetnénk el és véglegesítenénk a tér terveit, alakítanánk ki a megújuló területet.

 

A felhívásban látható elképzelést (koncepciótervet) és a hozzá kapcsolódó kérdőíveket kihelyeztük a Budafoki Szomszédok Piacán és a Városházán is. Ezekkel kapcsolatban várjuk az Önök észrevételeit. A kitöltött kérdőívet a Budafoki Szomszédok Piacán és a Városházán elhelyezett gyűjtőládákba is bedobhatják.

 

A kérdőív online is KITÖLTHETŐ ITT.

 

Javaslataikat a fejlesztesek@bp22.hu e-mail címre is várjuk.


 

Az elképzelés rövid bemutatása:

 

A Duna-part megújulásával többféleképpen használható, sportparkot és az egész család számára kikapcsolódást nyújtó szabadidős, rekreációs területet hozunk létre. A gyalogosan, kerékpárral vagy gépkocsival is jól megközelíthető parkban minden korosztály megtalálja a lehetőséget az aktív pihenésre.

 

Különlegessége a területnek a Duna-partra levezető lépcsős és rámpás lejáró, amely lehetővé teszi a sétákat az árnyékos fövenyen, így hozva közelebb a Dunát az emberekhez. A család legfiatalabb tagjai modern, a kor igényeinek megfelelő és tartós játszóeszközökön fejleszthetik ügyességüket, miközben a szülők megfelelő közelségben elhelyezett padokon pihenhetnek. Az egész család élvezheti a piknikezést a megújult gyepfelületeken, vagy fejlesztheti erőnlétét a sportparkban. A tartalmas nap után jólesik a faburkolatú kinéző teraszokon megpihenni, és a víz megnyugtató látványát csodálni.

 

Tervezzük együtt a Duna-parti sétányt és szabadidőparkot