Ugrás a tartalomra

Térfigyelő kamerák – költségtérítéses alapon

2018. január 15. hétfő
Lakóközösségi igények alapján tovább bővülhet a térfigyelő mobilkamera-rendszer a kerületben.
Térfigyelő kamerák – költségtérítéses alapon

Az önkormányzat támogatásával telepített és üzembe helyezett térfigyelő mobilkamerák mellett egyénileg és lakóközösségek számára is lehetőség van a kamerák megvásárlására, vagy bérlésére.

 

Az önkormányzat a közrend és a közbiztonság további javítása érdekében folyamatosan fejleszti a közterületi kamerahálózatot, arra azonban nincs anyagi lehetőség, hogy minden zöldövezeti utca sarkára kamerát telepítsenek. Ha azonban a társasházi lakó- vagy utcaközösségek kérik, és vállalják az üzemeltetés költségeit, akkor oda is lehetőség van térfigyelő kamera telepítésére.

A bárhová telepíthető, mobilinternetes, kizárólag az önkormányzat Közterület Felügyelete által  ellenőrzött, közterületet figyelő kamerák fix havidíjas bérleti konstrukciója:

1 kamera esetén  19.050 Ft / hó

2 kamera esetén 25.400 Ft / hó

Lehetőség van a készülékek megvásárlására is, ekkor a műszaki eszközök ára egyszeri 161.544 Ft, és ez esetben a havi szolgáltatási díj: 9.900 Ft /hó.

Mivel közterületeket figyelő kamerákról van szó, a jogszabályok értelmében, kizárólag a Közterület Felügyelet kezelheti, a megrendelt, telepített készülékeket oda kötik be.

Bővebb információk:

Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerületi Polgármesteri Hivatal

Közterület-felügyeleti Csoport

1221 Budapest, Városház tér 11.

Tel.: 229-2611/250,

Fax.:229-2600,   

Ügyeleti telefonszám: 06203865942                                               

e-mail: kozter1@bp22.hu

Szőke Mihály csoportvezető