Ugrás a tartalomra

Teltházas koncerttel nyílt meg a tavaszi fesztivál

2018. május 10. csütörtök
A 25 éves Budafoki Dohnányi Zenekar hangversenyével nyílt meg a 44. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál május 9-én a Klauzál Házban.
Teltházas koncerttel nyílt meg a tavaszi fesztivál

Az egészet egy csodának tekintem – hangzott el Nemes Lászlótól, a zenekar alapító karmesterétől az estet indító videóban, amellyel a Budafoki Dohnányi Zenekar alapítása óta eltelt 25 évre emlékeztek. S hogy valóban az, arra jó bizonyíték volt a 44. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál nyitóhangversenye, amelyen a Hollerung Gábor által vezényelt szimfonikus zenekar vendégeként Balázs János Liszt-díjas zongoraművész is színpadra lépett, hogy együtt szólaltassák meg Csajkovszkij b-moll zongoraversenyét. Pezsgés, köszöntés, nyitány és tavasz — ezek jegyében zajlott az esemény, amelynek vendégei Törley pezsgővel koccintottak a jubileumra és a fesztivál elindulására.

A tavaszi fesztivál nyitóhangversenyén Karsay Ferenc polgármester mondott beszédet, aki köszönetét fejezte ki az est fellépőinek, mivel már országos, sőt nemzetközi porondon is helyük van, mégis aktív résztvevői Budafok-Tétény művészeti életének.

A 44. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál május 9-27-ig tart — 12 helyszínen 27 program várja a művészetbarátokat. Részletes program a www.klauzalhaz.hu oldalon.

Teltházas koncerttel nyílt meg a tavaszi fesztivál

Fotó: Kocsis Zoltán