Ugrás a tartalomra

Településfejlesztési Díjat nyert a Közösségre Kapcsolva – Részvételi Költségvetés

2024. április 18. csütörtök
A díjat Szepesfalvy Anna alpolgármester, a projekt vezetője és Galambos Zsuzsanna projektmenedzser vette át Kántor Miklóstól, az MHB Bank önkormányzati üzletágvezetőjétől és Szebeni Dávidtól, a Településfejlesztési Szövetség elnökétől.
Településfejlesztési Díjat nyert a Közösségre Kapcsolva – Részvételi Költségvetés

A Településfejlesztési Szövetség Településfejlesztési Díját azok az önkormányzatok, önkormányzati cégek nyerhetik el, amelyek projektjükkel kiemelkedőt alkottak. A Budafok-Tétényben 2019-ben indult demokráciaprojekt, a Közösségre Kapcsolva – Részvételi Költségvetés Közösségfejlesztés kategóriában kapta meg az elismerést.

Budafok-Tétény nemcsak az elsők között indította ezt a demokráciaprojektet, de az elköltött összeg nagyságát tekintve is a hazai települések fölé emelkedik: 2023-ban a kerület költségvetési főösszegének 1,4 százalékáról, összesen 367,5 millió forintról dönthettek a városrész lakói. Összehasonlításképpen: a fővárosban csak 0,2 százalék volt ez az arány.

„A XXII. kerületi Közösségi Költségvetés az elmúlt években élen járt a módszertan továbbgondolásában is: a nagyságrend mellett a tartalom tekintetében is kiemelkedő az itteni kezdeményezés. Szintén nem elhanyagolható, hogy a budafok-tétényiek a pénzügyi tudatosságot mint a településrészi identitás szociokulturális hagyományát is továbbörökítik a közösségi költségvetésben való nagyarányú részvétellel” – indokolta meg a szövetség a díj odaítélését.

Gratulálunk!