Ugrás a tartalomra

Tájékoztatott a beruházó: elkezdődtek a Budafok-Tétényt is érintő vasúti átépítések

2017. március 16. csütörtök
Megkezdődött a Budafok-Tétényt is érintő Kelenföld-Százhalombatta vonalszakasz korszerűsítése. A NIF Zrt. és a Kitérő 2016 Konzorcium a vasúti pálya mellett a kapcsolódó létesítmények korszerűsítését is elvégzi.
Tájékoztatott a beruházó: elkezdődtek a Budafok-Tétényt is érintő vasúti átépítések

A munkálatok februárban, Érden kezdődtek meg. A projekt keretében Budafok megállóhely is megújul.

A Budafok megállóhelynél található régi, kétszintes felvételi épületet és a régi üzemi épületet várhatóan ez év áprilisában bontják le. Mint korábban már beszámoltunk róla, a tervrajzok szerint az állomás épületét megszüntetik, a fővárosi védettség alatt álló egykori vasutas lakóházat pedig elbontják, és az épület anyagait felhasználva, eredeti helyétől kb. 15 méterre műemléki jellegét megőrizve építik fel újra. Az épület új funkciót kap, zarándokházként működik majd tovább.

A megállóhely környezetében található felsővezetéki rendszert május végén építik át. A megállóhely Duna felé eső peronjai egy korábbi projekt keretében már megújultak, az idei projekt feladata a Városháza felőli peron és 2 vágány, valamint a középperon átépítése. Ezek a munkák várhatóan 2017 őszén kezdődnek és év végéig be is fejeződnek. Jó hír, hogy mindez a vonatforgalmat nem érinti. A szélső peront és a jobb vágányt szeptembertől októberig építik át, a bal vágányt és a középperont pedig októbertől decemberig. Ebben az időszakban a perontetőket is megépítik, és a megállóhely Érd felőli oldalán lévő aluljárót is ekkor építik át. A vonal megújítására a keskeny peronok, a pályahibák miatti sebességkorlátozások, valamint az elhanyagolt állomásterek miatt van szükség.

A beruházással kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a következő elérhetőségeken várja a kivitelező: V-Híd Építő ZMRt., 1225 Budapest, Nagytétényi út 218. Telefonszám: +36 30 852 7059, E-mail: panasz@vhid.hu. (A márciusi fórumon elhangzott, hogy a cég ügyfélszolgálati irodája még nem működik, ezért jelenleg telefonon és emailben várják a megkereséseket.