Ugrás a tartalomra

Szükség van a közös hitre és az összefogásra - Videóval frissítve!

2022. január 20. csütörtök
Az ökumenikus Imahét keretében Azbej Tristan államtitkár, Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Karsay Ferenc polgármester egyeztetést folytatott a XXII. kerületi egyházi vezetőkkel.
Szükség van a közös hitre és az összefogásra - Videóval frissítve!

A polgármester köszönetet mondott az egyházi vezetőknek. Karsay Ferenc beszédében kiemelte: nagyon fontos a közös értékrend és az összefogás a helyi egyházakkal. Hozzátette: mindenkinek az a legjobb, ha együttesen találnak megoldást a felmerülő problémákra. Az országgyűlési képviselő reményét fejezte ki, hogy a jövőben a kerületben még szorosabbá válik az együttműködés a helyi egyházakkal. Németh Zsolt úgy fogalmazott: büszkék lehetünk arra, hogy Budafok-Tétényben igazán hatékonyan működik a keresztény egység. Hozzátette: a mostani időszakban még nagyobb szükségünk van a megértésre, az elfogadásra és a párbeszédre. Az országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy nem a politikai ellenfél az ellenség, hanem a bűn, amellyel szemben közösen és határozottan kell fellépni.

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára köszönetet mondott Németh Zsoltnak, hogy az Európai Unió intézményeiben képviseli a magyarországi kereszténység értékeit és a nemzeti szuverenitást. Azbej Tristan hangsúlyozta: korunk egyik legnagyobb humanitárius válsága a keresztényüldözés, amely 340 millió embert érint világszerte. Az államtitkár hangsúlyozta: meg kell védenünk a kereszténység érték- és közösségteremtő erejét, valamint a keresztény kultúrát. Azbej Tristan szerint két küldetést kell most teljesíteni: az egyik a társadalom közös szolgálata, a másik pedig a keresztény önazonosság megőrzése. Hozzátette: az életet, a családot és a házasságot tisztelnünk kell.

A rendezvényen a Budafok-belvárosi Szent Lipót-plébánia, a Budafoki Baptista Gyülekezet, a Budafoki Evangélikus Egyházközség, a Baross Gábor-telepi Jézus szíve plébánia, a Budapest-budafoki Református Egyház, a Budatétényi Plébánia, a Nagytétényi Nagyboldogasszony-plébánia és a Rózsakert Baptista Közösség vezetői vettek részt.

Az ökumenikus imahetet 1908 óta rendezik meg. Az esemény Magyarországon mintegy három évtizedes hagyományra tekint vissza.

 

Fotó: Horváth Tamás