Ugrás a tartalomra

Szóka Júlia meglepő szülinapi ajándéka

2024. január 26. péntek
Világhírű mentőkutya köszöntötte a színpadon a primadonnát
Szóka Júlia meglepő szülinapi ajándéka

A Budafokon is jól ismert operettprimadonnát csaknem félezren ünnepelték születésnapi gáláján, köztük a világ egyik leghíresebb ebe, Hope is. Szóka Júlia meghatottan vette át a rózsaszálat a színpadon a katasztrófavidékeken életeket megmentő német juhásztól.

Szóka Júlia meglepő szülinapi ajándékaJól végződött számára az elmúlt év, és jól kezdődött az új… A kerületünkben számos zenés rendezvény főszereplőjeként is népszerű énekművész születésének kerek évfordulóját ünnepelte decemberben telt ház előtt, vidám műsorral a szomszédos Érden, neves vendégeivel: Buch Tiborral, Teremi Trixivel és Nyári László prímás zenekarával. A másfél órás gálaműsor végén mindenki legnagyobb meglepetésére váratlanul egy jól megtermett német juhász piros rózsaszállal a szájában ment fel a színpadra, hogy köszöntse az ünnepeltet. A különleges produkciót állva, hatalmas tapssal jutalmazta a közönség, miközben a főszereplő párás szemekkel megsimogatta a világhírű négylábút.

– Nem jutottam szóhoz a nem mindennapi kedvességtől – mesélte lapunknak. – Ilyen meglepetésben még soha nem volt részem a hatvan évem alatt, kutyától pedig még soha nem kaptam virágot… Főleg nem a színpadon! A könnyeimmel küszködve köszöntem meg Hope gazdájának, Lehoczki Lászlónak, a számos életet megmentő Miskolci Spider Mentőcsoport vezetőjének ezt a rendkívüli figyelmességet 60. születésnapomon.

– Honnan az ismeretségük?

– Néhány hónapja barátkoztunk csak össze egy eseményen, de már előtte is nagy tisztelője voltam a világhírű kutyás csapatnak, hiszen sok-sok életet mentettek meg világszerte. Hope-ot nemrég tüntette ki Erdogan elnök a török földrengés idején végzett eredményes életmentő munkájáért, és szilveszterkor Novák Katalin köztársasági elnök is fogadta.

– Jól zárult tehát az elmúlt év az ön számára, és úgy tudom, jól is kezdődött ez az esztendő…

– Valóban, mert Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója meghívott a Csárdáskirálynő egyik szerepére. Kezdő primadonnaként már játszottam a főszerepet, Szilviát az Operettszínházban és szülővárosomban, Veszprémben is, de az volt az álmom, hogy egyszer majd a másik főszerepet, Ceciliát is eljátsszam. Januárban ez az álmom is megvalósult.

Temesi László