Ugrás a tartalomra

Szociális Munka Napja

2020. november 13. péntek
Budafok-Tétényben hagyomány, hogy a Szociális Munka Napja alkalmából köszönti az önkormányzat a szociális ágazatban tevékenykedő valamennyi dolgozót. A koronavírus-járványra való tekintettel a szokásos ünnepség helyett idén kerületünk vezetői egyesével látogatták meg a szociális intézményeket és köszöntötték az ott dolgozókat.
Szociális Munka Napja

November 12-én a szokásostól eltérően nem a Városházán, hanem az intézményekben köszöntötték a szociális ágazatban dolgozókat a Szociális Munka Napján. Karsay Ferenc polgármester és Dankóné Hegedűs Jolán alpolgármester az Egyesített Bölcsőde munkatársaihoz látogatott el és adta át az ajándékokat, míg Németh Zoltán alpolgármester a Család-és Gyermekjóléti Központ, Szepesfalvy Anna alpolgármester pedig a Szociális Szolgálat dolgozóit köszöntötte.

A polgármester elmondta, hogy a járványügyi helyzet rányomja a bélyegét az alkalomra, azonban azt is megmutatja, hogy ennek az ágazatnak mennyire fontos feladataik vannak. ,,Egyébként is egy nagyon veszélyeztett ágazat. Az itt dolgozók nagyon veszélyeztetettek és nem csak a járvány szempontjából van így. Gondoljuk végig azt, amikor valakinek mindig csak a nehézségekkel kell szembesülni, amikor minden nap az a feladat, hogy valakinek, aki nagyon nehéz helyzetben van, segítséget adjon…Ez lelkileg is megterhelő.” – mondta Karsay Ferenc, majd háláját fejezte ki minden szociális ágazatban dolgozó fáradhatatlan munkájáért.

Galéria: Horváth Tamás