Ugrás a tartalomra

Színpadon a természettudomány

2016. március 21. hétfő
A természettudományok és azok oktatása kerül a középpontba a debreceni Science on Stage Hungary fesztiválon október 7. és 9. között
Színpadon a természettudomány

A Science on Stage Hungary fesztivál válogató versenyére április 11-ig olyan óvodai nevelők, valamint az általános- és középfokú oktatásban tanító biológia, kémia, fizika, matematika és informatika tanárok, végzős tanár szakos hallgatók jelentkezését várják a szervezők, akik szívesen megosztják egymással innovatív és kreatív kísérleteiket, legjobb oktatási gyakorlataikat. A fesztivál központi eleme a kiállítás, amelyen a projekteket a résztvevők saját standjukon mutatják be, de e mellett lehet jelentkezni egy húsz perces nagyszínpadi show-műsor vagy interaktív kiscsoportos gyakorlati foglalkozás megtartására is. A háromnaposra tervezett program a témákat tekintve is igen változatosnak tűnik.

Fókuszba kerülhetnek az osztályban használt információs és kommunikációs technológiák, a környezet, egészség és fenntarthatóság, vagy a szociális-gazdasági, nemi és kulturális esélyegyenlőséggel foglalkozó, befogadó természettudomány. Azok jelentkezésére is számítanak a szervezők, akik egyszerűen, olcsón, hétköznapi eszközökkel, bárki által megvalósítható projekteket mutatnának be a fesztivál programbizottságának és kollégáiknak. 

A hazai fesztivál nyelve magyar, a második fordulóra, a nemzetközi fesztiválra azonban csak olyan kísérletet/projektet választhat ki a zsűri, amelynek szerzője – legalább kezdő szinten – angol nyelven is be tudja mutatni programját. 

Az ideális Science on Stage projekt felkelti a tanulók érdeklődését a természettudományok iránt, példáit a hétköznapi életből veszi és elősegíti a felfedezésen alapuló tanulást. A jelentkezési lap letölthető a www.scienceon-stage.eu. oldalról, további információért pedig az Eötvös Loránd Fizikai Társulathoz (Science on Stage Hungary) fordulhatnak az érdeklődő pedagógusok. n (Tamás Angéla)

Cím: 1092 Budapest, Ráday u. 18. fszt. 3.
E-mail: sons@elft.hu, Weblap: http://szinpadon-a-tudomany.hu