Ugrás a tartalomra

Színes zenei programok a júliusi pincejáraton

2018. július 10. kedd
Július első szombatján ismét megrendezték a Budafoki Pincejáratot, ahol a bor és a pezsgő mellett a fiatal, feltörekvő zenészeké volt a főszerep, így szinte minden pincében élőzene járt az ital mellé.
Színes zenei programok a júliusi pincejáraton

Ahogy az már megszokott, a Budafoki Pincejárat minden hónapra más témával készül a bor- és kultúrakedvelők számára. A július 7-én tartott Pincejárat a borok és pezsgők mellett egy zenei tehetségkutató köré szerveződött, melynek nyertese felléphet a szeptember 1-2-án megrendezendő Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon.

Az előzetes válogatás után 9 zenekar kapott lehetőséget ezen a napon, hogy bemutassa, miért ő érdemli meg a győzelmet. A zenekarok között szinte minden stílus képviseltette magát, így igazán színes zenei felhozatal várta a Pincejárat vendégeit. A háromtagú zsűri ítélete alapján a Magdolna Borklubban bemutatkozó The Medley’s zenekar bizonyult a legjobbnak. A „post-blues, urban-rock” zenekar a közönség körében is nagy sikert aratott, így ők léphetnek színpadra szeptember első hétvégéjén, Dél-Buda legnagyobb fesztiválján, Budafokon. A zsűri a színvonalas felhozatalnak köszönhetően különdíjast is hirdetett, így a Hopsterz zenekart is újra hallhatjuk majd a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon. 

A Pincejárat egyik legnépszerűbb helyszíne a Törley Pezsgőmanufaktúra volt, ahol a pezsgőkészítési technológiák megismerése mellett természetesen pezsgőkóstolóra is volt lehetőség. Itt kezdődött el kora délután a zenei tehetségkutató, ahol a kikapcsolódást két zenekar fellépése tette még hangulatosabbá.

A művészek között, versenyen kívüli fellépők is voltak. Karakas Zoltán dudazenéjét a Barlanglakások felfedezése közben hallgathatták meg az érdeklődők, Luigi Cantelmo pedig a Lics pince látogatóinak muzsikált a napsütéses szombat délutánon, akik az Artér Művészeti Egyesület nyári tárlatát is megtekinthették.

A Péter-Pál utcából indult a Garbóci László helytörténész által vezetett nagysikerű tematikus történelmi séta is, amelynek a végén hűs bor és friss perec várta az érdeklődőket a Seybold-Garab Pincében.

A Magdolna Borklubban a furmintkóstolót és a borkorcsolyákat élvezhették a résztvevők a zenei tehetségkutató hallgatása közben. A nyári melegben jóleső volt a borospince hűvössége, de aki inkább a napsütést szerette volna élvezni, a szőlőlugas alatt fogyaszthatott a sokféle magyar borból választva.

Aki az italok mellett a gasztronómiára szeretett volna nagyobb hangsúlyt fektetni, azokat várta a Borköltők Társasága Étterem – ahol játékos kvízvetélkedőn lehetett megmérettetni a tudásunkat- , a Promontor Kertvendéglő, az Istvántanya Vendéglő valamint a Vasmacska Terasz. Ezekben az éttermekben, a pincejárat jeggyel rendelkezők kedvezményesen tudtak választani az étlapokról és már a Budafoki Borlapról is.

A résztvevők között találkozhattunk egy lánybúcsú csoporttal is, ami remekül bizonyítja, hogy sokféle eseménynek tud otthont adni a rendezvénysorozat.

A Pincejárat buszjáratai fél óránként indulnak a Blaha Lujza térről, több belvárosi megállót is érintve, hogy a borkedvelők kényelmesen utazhassanak Budapest Bornegyedébe, Budafok-Téténybe. A következő Pincejárat augusztus 4-én lesz, és a görög kultúra köré szerveződik majd.

Színes zenei programok a júliusi pincejáraton

Fotó: Kocsis Zoltán