Ugrás a tartalomra

Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napok

2016. május 17. kedd
Az akcióra, mely május 20-án és 21-én lesz, több mint 20 000 önkéntes jelentkezett.
Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napok

Nyolcadik alkalommal szervezi meg a Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokat a Magyar Református Szeretetszolgálat.
 
Május 10-ig összesen 20 734-en jelentkeztek a Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokra, melynek célja, hogy a reformátusok összefogásának köszönhetően minél több területen megvalósulhasson az önzetlen segítségnyújtás.
 
A református egyházban nagy múltja van az önkéntességnek, amely korosztálytól független. A program célja, hogy megmutassa, a reformátusok képesek és készek tenni a környezetükben élőkért.
A Szeretethíd mindenkit vár, legyen akár idős, akár fiatal, egészséges vagy éppen fogyatékkal élő, határon innen vagy túlról. A szervezők azt szeretnék, ha a Kárpát-medence minden területén munkálkodnának kisebb-nagyobb csoportok szociális, fejlesztési és ökológiai területen, valódi segítséget nyújtva ezzel a településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek.
 
A fővédnökséget idén Prof. Dr. Fekete Károly tiszántúli református püspök és Gundel Takács Gábor televíziós szerkesztő-műsorvezető vállalta.
 
A Magyar Református Szeretetszolgálat számos módon nyújt segítséget a rászorulóknak, emellett kifejezetten fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet az elesettekre és megmutassa, hogy valamennyien képesek vagyunk segíteni. Lehet, hogy más-más módon, de mégis, mindannyian tehetünk a környezetünkben élőkért, akár adományozással, akár figyelmességgel vagy önkéntességgel.
 
További információ a www.szeretethid.hu holnapon.

Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napok