Ugrás a tartalomra

Szép eredményeket értek a Nádasdy tanulói egy tűzvédelmi alkotói pályázaton

2016. június 21. kedd
A felmenő rendszerű „Tűzről pattant” nevet viselő alkotói pályázat budapesti fordulóján több kerületi tanuló is kapott díjat, amit a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságon vehettek át.
Szép eredményeket értek a Nádasdy tanulói egy tűzvédelmi alkotói pályázaton

Öt kategóriában vehettek át díjakat és okleveleket azok az iskolások, akik pályaműveket nyújtottak be a „Tűzről pattant” című alkotói pályázatra. A pályázatot az Országos Tűzmegelőzési Bizottság írta ki, amelyre több mint háromszáz alkotás érkezett. Az országos versenyt előzi meg a fővárosi forduló. Ennek helyezettjei vehették át most díjaikat. Az elismeréseket Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, a Fővárosi Tűzmegelőzési Bizottság elnök-helyettese és Lakatos Péter, World Press-díjas fotóriporter, a bíráló bizottság művészeti elnöke adta át az FKI Gróf Széchenyi Ödön Termében.

A kategóriánkénti első helyezettek továbbjutottak a felmenő rendszerű verseny országos fordulójára.

A Budafok-Tétény Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola és Általános Iskolából több kiemelkedő pályázat is érkezett. Szabadkézi grafika 8-10 éves korosztályban első helyezést ért el Bánsághi Péter Pál, második lett Bujáki Barnabás.

Szabadkézi grafika 11-14 éves korosztályban első helyezett: Fülöp Nóra. Montázs kategóriában a 8-10 éves korosztályban szintén az első helyet Nagy Nóra, a harmadik helyet Várkonyi Rebeka nyerte el. Ugyanebben a kategóriában 11-14 éves korosztályban első helyezett Nagy Zorka, második Nagy Emese Napsugár, harmadik Szabad Róbert lett.

A nyerteseknek ezúton is gratulálunk!

 Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes