Ugrás a tartalomra

Szenvedélye a szociális munka - Videóval frissítve!

2020. november 11. szerda
Iványi Viktória lett a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője
Szenvedélye a szociális munka - Videóval frissítve!

Budafok-Tétény önkormányzatának képviselő-testülete október 15-i ülésén döntött a kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetői munkakörébe történő kinevezésről. Az öt beérkezett pályázat közül az előkészítő bizottság a jogszabályi előírások és a pályázati felhívásban foglaltak figyelembevételével Iványi Viktória és még egy hölgy pályázatát megfelelőnek találta. A meghallgatáson elhangzottak alapján az előkészítő bizottság tagjai egyhangúlag Iványi Viktória megbízására tettek javaslatot, aki november elsejével munkába is állt.

A család- és gyermekjóléti központ a XXII. kerület rászoruló, nehéz sorsú családjait segíti, és itt nemcsak az anyagi, hanem egyéb értelemben problémásokról is szó van.

– Bármilyen családban előfordulhatnak problémák, nehézségek, akár átmenetileg is, amelyekkel bizalommal fordulhatnak a vezetésem alatt álló intézményhez – mondta lapunknak Iványi Viktória, aki nem annyira munkának, sokkal inkább hivatásnak, küldetésnek tartja a megbízatását. 

Az intézményvezető nyolc éve kötelezte el magát a szociális munka mellett, amikor létrehozott egy alapítványt, amely átmeneti otthonokban élő családokat és gyermekotthonban élő gyerekeket segít szakmai programokkal és élményadományozással. Ekkor került kapcsolatba a kerületünkkel is, ahol programokat szervezett a rászoruló családok számára. Ez az átmeneti otthon hozzátartozik a család- és gyermekvédelmi központhoz.

– A szívemben budafoki vagyok, valójában XI. kerületi, de édesanyám sokáig Nagytétényben dolgozott, nagyon szeretem a kerületet – mondta az újdonsült intézményvezető, aki éveken át dolgozott szociális munkahelyen, és több diplomával rendelkezik. – Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy megpályázok egy olyan állást, ahol valójában a szenvedélyének élhet az ember. Az alapítványommal rengeteget pályáztunk, és büszkén mondhatom, hogy nagyon sokszor sikerrel. Számos szakmai programunk futott, de ez a mostani munkakör a pályám csúcsa lesz, hiszen itt tényleg a szenvedélyemnek élhetek és dolgozhatok. Elkötelezett vagyok az intézmény magas színvonalon történő 
működtetése iránt.

Márpedig ha ez így van, akkor jó kezekbe került a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetése.

(Ch. Gáll András)