Ugrás a tartalomra

Gyermekvédelmi tanácskozás a Cziffra Központban

2019. február 07. csütörtök
A Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ január 31-én, a Cziffra Központban tartotta éves szakmai tanácsát, melyen a fő téma az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység volt.
Gyermekvédelmi tanácskozás a Cziffra Központban

Az éves tanács alkalmával a gyermekvédelemi és a családsegítő jelzőrendszer tagjainak előző évi munkáját értékelték. A fókuszban a nemrégiben elindult óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység állt, melyet azért dolgoztak ki, hogy a bajban lévő gyerekeknek időben érkezzen a segítség.

A résztvevőket Dr. Daróczi Csilla a Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője köszöntötte, majd az előadók különböző szakmai szempontok szerint tartottak előadásokat a gyermekvédelem és a jelzőrendszer fontosságáról.

 Dr. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke arról beszélt, hogy az oktatásnak milyen szerepe van egy gyermek felnőtté válásában, mely módszerek elsajátítására kell őket megtanítani.

,,Azoknak a gyerekeknek, akik miatt mi most itt vagyunk, sokszor nincs más, csak a jelzőrendszer”– hívta fel a figyelmet Szepesfalvy Anna alpolgármester a rendszer fontosságára, majd megköszönte a szociális dolgozók fáradhatatlan munkáját.

Szabóné Bánfalvy Katalin a szociális segítő tevékenység módszerének kidolgozója mutatta be az óvodai és iskolai segítő tevékenységet és a gyakorlati tapasztalatokat, majd Horváthné Bátor Gabriella, Budapest Főváros Kormányhivatala XXII. kerületi Hivatalának Gyámügyi és Igazságügyi osztályvezetője ismertette a témát érintő jogszabályokat, a mulasztás szankcióit.

Az előadások után Dr. Patócs Andrea a Humánszolgáltatási Iroda vezetője, Bató András rendőr alezredes és Kukainé Békési Emese, a Baross Gábor Általános Iskola intézményvezetője osztották meg javaslataikat, problémáikat a szakemberekkel.

Dr. Daróczi Csilla, a jelzőrendszer tagjai által összefoglalt beszámoló alapján tartott éves értékelést, melyből kiderült, hogy az elmúlt évekhez képest a jelzések száma növekedett. A tavalyi évben 800 jelzés érkezett, melyekre a Család- és Gyermekjóléti Központ kivétel nélkül reagált a munkaerőhiány ellenére is.

Galéria: Kocsis Zoltán