Ugrás a tartalomra

Stációfutás

2015. szeptember 18. péntek
Közösségben az erő
Stációfutás

Szeptember 12-én a Szent Lipót Plébánia kertje megtelt vidám gyermekekkel és felnőttekkel. Míg utóbbiak egy közös ebéd mellett beszélgettek, a kisebbek lelkesen vettek részt a külön nekik szervezett játékokon, de lehetőség nyílt aszfaltrajzolásra, arcfestésre, kézműveskedésre is. És ami a legérdekesebb: ezek az emberek egy órája még egymással versengve kaptattak fel a kálvária lépcsőin. De mi is történt pontosan ezen a napon?

2015-ben fővárosi pénzből felújításra kerültek a stációk és a budafoki kálvária. Az építkezés mellett jutott még pénz a helyszínt Budafok “vérkeringésébe” visszakapcsoló programok megszervezésére is. E programok közül valósult meg az egyik múlt hét szombaton a budafoki Szent Lipót Plébánia és a 903. sz. Prohászka Ottokár Cserkészcsapat szervezésében. A sors iróniája, hogy a nagy nyári vihar megrongálta a frissen felújított kálváriát, így a “Stációfutás” névre keresztelt program részben adománygyűjtő megmozdulássá avanzsált a viharkárok felszámolásáért.

A program nevéhez hűen a nap egy futóversennyel indult, ahol a versenyzők több kategóriában futhatták (sétálhatták) végig a 220 méteres hegymenetet. Az indulók között volt néhány éves kisgyermek és 88 éves fiatalember is, sőt Karsay Ferenc polgármester is, de ami minden résztvevőben közös volt: remekül érezte magát mindenki. A célba érőket ásványvíz és müzliszelet várta, majd elkezdődtek a családi programok és a közös ebéd is.

Nagyon felemelő volt az egész: a beszélgetésekkel, egymás elfogadásával, sikerült egy újabb téglát elhelyezni az egyházközösség épületében, ami minden korábbinál kézzelfoghatóbb, szívet melengetőbb volt.

Kovács Dávid szerkesztett beszámolója

Forrás: http://903.cserkesz.hu/staciofutas-beszamolo/