Ugrás a tartalomra

Sportrendezvények a Kerület Napján

2021. július 28. szerda
Több helyszínen jógázhattak, kosárlabdázhattak, focizhattak, aerobikozhattak, úszhattak és bringázhattak a budafok-tétényi családok
Sportrendezvények a Kerület Napján

A Kerület Napja alkalmából rendezett programsorozat július 17-én folytatódott Budafok-Tétényben. Az önkormányzat szervezésében a DunaFok Szabadidőparkban már 8 órától reggeli jógán vehettek részt a kerületi felnőttek és gyerekek. A sportrendezvények délután folytatódtak ezen a helyszínen, 16 órától a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét a HEGESHOW triál- és extrémsport-bemutatóját csodálhatták meg a vendégek, ezt követően pedig ügyességi versenyen választották ki a Kerület Ninjája díj győztesét. A mozogni vágyók 17 órától alakformáló aerobikedzésen vehettek részt Pancsó Gergely vezetésével, de a streetballpályára is várták a kosárlabdázás kedvelőit, ahol a legjobb trükkök bemutatóját követően szintén bajnokságot hirdettek az amatőröknek. Eközben reggel 9 és 18 óra között egy ügyességi kerékpáros akadálypályát is kipróbálhattak a gyerekek.

Akik más kikapcsolódásra vágytak, azok a DunaFok Kertmoziban ingyenes vetítéseket tekinthettek meg. Délelőtt matinét vetítettek a kicsiknek, délután pedig a Paddington című angol–francia–kanadai családi vígjátékot nézhették meg az érdeklődők. Este fél kilenctől a Börn Borg és George McEnroe sportküzdelmeiről és életéről szóló svéd–dán–finn dráma vetítésével szórakoztatták a nézőket a részvételi költségvetés forrásaiból létrehozott kertmozi működtetői.

A sportrendezvények ezzel párhuzamosan más helyszíneken is folytak, a Budatétény SE sporttelepén amatőr felnőtt labdarúgótornát rendeztek, a nemrég átadott rózsavölgyi Bringaparkban pedig különféle kerékpáros programok zajlottak a XXII. kerületi rendőrkapitányság közreműködésével. A Kerület Napja rendezvényeihez csatlakozott a Hajós Alfréd Tanuszoda is, itt egész nap féláron vehettek napijegyet a nagymedencéhez azok a vendégek, akik rendelkeznek kerületi lakcímkártyával.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kerület Napja rendezvénysorozat egyik eseménye volt egy új budafoki kulturális közösségi tér, a Magdolna Udvar átadása is. Az itt berendezett helytörténeti kiállításon júliustól minden hónap harmadik szombatján olyan személyek tartanak szubjektív tárlatvezetést, akik maguk is aktívan részt vettek a kiállítás létrehozásában. Elsőként Vankó András, a Péter-Pál Utca és Környéke Polgári Kör elnöke mutatta be a tárlatot az érdeklődőknek július 24-én.