Ugrás a tartalomra

Sikert aratott a Nora-Bora

2024. január 25. csütörtök
Lics Judit szerint szép boraik születtek tavaly
Sikert aratott a Nora-Bora

Nagy próbatétel volt a tavalyi év a budafoki Lics család számára, de szép sikerrel zárult számukra az év. A családi pincészet legismertebb rozéja, a Szekszárdi Nora-Bora decemberben a rangos Országos Miklós-napi Rozé Borversenyen, népes mezőnyben szerezte meg az ezüstérmet. 

– Boldog vagyok, de egyben szomorú is, hogy édesapám ezt a sikert már nem érhette meg… – jegyezte meg érdeklődésünkre Lics Judit, a pincészet „motorja”, aki az alapító és vezető, Lics László tavalyi váratlan halálát mind a mai napig nem tudta kiheverni. – Nemcsak kiváló férjet, édesapát és nagypapát vesztettünk el, hanem vállalkozásunk kulcsfontosságú szereplőjét is. A tragédia mellett a 2023-as év növényvédelmi szempontból is nagy kihívások elé állított bennünket, hiszen az elmúlt évtized egyik legnehezebb időszakát éltük meg, ennek ellenére mégis sikerült megvédeni a szőlőt, aminek köszönhető, hogy szép borok születtek.

– Ezt bizonyítja decemberi ezüstérmük egy országos megmérettetésen…

– A családnak ez felér egy nagyarany díjjal, hiszen ilyen kihívásokkal teli év után nagyon szép eredménynek tartjuk. Édesapám biztos büszke lenne rá, hogy az egyik unokájáról, Nóriról elnevezett Szekszárdi Nora-Bora lett pincészetünk legismertebb rozéja. Érdekes a névválasztás is, Nóri kétéves volt, amikor úgy megtetszett neki a bor színe, hogy mindjárt magához is ölelte a palackot és kijelentette, ez az ő bora. A szekszárdi rozénak valóban nemcsak szép színe volt, hanem kiváló minősége is, 2012-ben aranyérmet nyert az országos rozé borversenyen. Azóta minden évben készül egy újabb Szekszárdi Nora-Bora, és rendre sikereket ér el a különféle rangos megmérettetéseken.

– Az ezüstérmes nedű mikor kóstolható meg, illetve mikor kerül a budafoki mintaboltjukba?

– Hamarosan forgalomba kerül, méghozzá megújult címkével, amit a másik unoka, Tamás tervezett Nórinak…

Temesi László