Ugrás a tartalomra

Reneszánsz fesztivál kaláccsal

2015. szeptember 13. vasárnap
A Budafok-tétényi Reneszánsz Hölgyek Társasága részvétele a herceghalmi MagTÁRogató Fesztiválon
Reneszánsz fesztivál kaláccsal

A BVSC-ZUGLÓ Szabadidő Szakosztályának vezetője, Janek György egy a Reneszánsz Hölgyek Társasága Egyesülettel (RHT) megtartott közös eseményen ismét nagyon érdekes, tanulságos és izgalmas témához nyúlt.

A herceghalmi MagTÁRogató Fesztivált augusztus 29-én rendezték meg „Értékek a múltban és értékek a jelenben! – Hunyadi Mátyás, az uralkodó” – címmel. A rendezvényre a Korok Ruhái Társulat meghívta a Budafok-tétényi Reneszánsz Hölgyek Társasága Egyesületet is.

A szervezők divatbemutatókkal, táncos előadásokkal, művelődéstörténésszel, nemzetközileg ismert, neves előadókkal, zenés programokkal színesítették és tették emlékezetessé a kellemes augusztusi napot.

A megjelent vendégeket a szervezők és a Korok Ruhái Társulat nevében Danyilakisz Katalin, az RHT elnöke köszöntötte.

Dr. Diószegi György Antal művelődéskutató Hunyadi Mátyás, az uralkodó címmel érdekfeszítő előadást tartott a kor sajátosságairól, nevezetességeiről, majd Janek György Hunyadi Mátyás halotti pajzsáról tartott rövid, de izgalmas beszámolót a közönségnek.

A Karyah dance képviseletében Karola és Barbara egzotikus táncbemutatóval kápráztatta el a jelenlévőket. A programokat követően finom ebéddel látták vendégül a közönséget a szervezők. A gazdag kínálatban a házi készítésű lekvárokon, pálinkákon és az RHT által ajándékozott válogatott borokon kívül reneszánsz receptek alapján készült finomságokkal is találkozhattak a résztvevők.

Nagy sikert aratott az RHT által ajándékozott különlegesség, Mátyás király reneszánsz kalácsa, a mézes, mandulával bőségesen megszórt édesség, amelyet különleges lekvárokkal fogyasztottak a vendégek.

A program célja az volt, hogy a kapcsolatépítő rendezvényen, ápolva a múlt hagyományait, ismertebbé és mindenki számára elérhetővé váljanak azok a kulturális és gazdasági értékek, amelyekkel elősegíthetjük a jövő fejlődését. (Danyilakisz Kata)

(VH)


Reneszánsz fesztivál kaláccsal