Ugrás a tartalomra

Rendkívüli körülmények, rendkívüli feladatok

2020. november 27. péntek
Egész évben értünk dolgoztak - elismerés a közszolgáknak
Rendkívüli körülmények, rendkívüli feladatok

A 2020-as év mindenki számára kitörölhetetlen marad. A koronavírus-járvány új feladatok és kihívások elé állította az önkormányzat dolgozóit is, akik az elmúlt hónapokban megfeszített erőkkel végezték munkájukat a kerültben élők biztonsága és a járvány okozta veszteségek mérséklése érdekében.

A veszélyhelyzet időtartama alatt a polgármester egyedül gyakorolja a képviselő-testület döntési jogköreit. Karsay Ferenc polgármester úgy döntött, hogy a járvány során tanúsított kiemelkedő helytállásukért pénzbeli elismerésben is részesíti önkormányzatunk szociális, oktatási, egészségügyi és hivatali dolgozóit.

 „A járvány ellen folytatott küzdelemben a veszélyben dolgozók minden elismerést megérdemelnek, de nem szabad megfeledkeznünk a háttérmunkát végző munkatársakról sem.” - hangsúlyozta Karsay Ferenc polgármester. A pénzbeli elismerést valamennyi alkalmazott megkapja, hiszen a járvány idején nemcsak a frontvonalban dolgozók segítették a védekezést áldozatos munkájukkal, hanem a háttérben teljesítő kollégák is. Egy rendszer működtetéséhez az ő munkájuk is elengedhetetlen és ez különösen igaz akkor, ha olyan új, eddig ismeretlen kihívásoknak kell megfelelni, amelyekre nem lehetett előre felkészülni.  A koronavírus járvány extra feladatai mellett a napi ügyek intézése, az intézmények és a hivatal működtetése, pénzügyi biztonságának megőrzése csakis közös erővel sikerülhetett - fogalmazott a polgármester.

Hozzátette, hagyományaink szerint minden évben valamennyi intézményünkben és a hivatalban is a karácsonyi ünnepségek keretében mondunk köszönetet munkatársainknak egész éves munkájukért. Idén sajnos erről is le kell mondani mindannyiunk biztonsága érdekében. A köszönet és a hála azonban nem maradhat el.