Ugrás a tartalomra

Február 14-én „100% Egészségtuning Fesztivál” a Klauzál Házban

2016. február 08. hétfő
Mi az étkezési reform szerepe a gyermekek egészségvédelmében? Milyen eredményeket hoz fizikailag, szellemileg-lelkileg az étrendváltozás? Minderről már szó volt január 28-án a Klauzál Házban. Most egy egész napos egészségfesztivál lesz ugyanitt február 14-én. Mindkét programot Budafok-Tétény Önkormányzata támogatta.
Február 14-én „100% Egészségtuning Fesztivál” a Klauzál Házban

Szeptember elsejétől immár minden iskolában, óvodában és bölcsödében elindult a megreformált közétkeztetés. Sok visszhang keletkezett ez ügyben, voltak, akik nem értették, miért van erre szükség, ismeretlenek voltak az új ételek. A válasz egyértelmű: Magyarországon is egyre komolyabb problémát okoz a gyermekkori elhízás. Egészségügyi kockázata van, a fejlődő szervezetnek pedig kiemelten fontos, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékhoz juthasson. A fokozatosság alapvető feltétele az új ízekhez való hozzászoktatás folyamatában. Gyermekkorban döntő jelentősége van a magasabb B-vitamin és nyomelem bevitelnek, illetve a magas rosttartalmú ételek fogyasztásának.

Hogyan hat a gyermek koncentrációs képességére, közérzetére, teljesítményére a reform?  Kritikus pontok a múltban és jelenben a gyermekek étkezési szokásaiban, lehetséges kiutak, ötletek, javaslatok. Minderről szó volt már január 28-án a Klauzál Házban a Szülők akadémiája című előadáson és az azt követő beszélgetésen.

A mostani előadást egy egész napos egészségpárti rendezvény követ majd: február 14-én szintén a Klauzál Ház ad majd helyszínt a "100% Egészségtuning Fesztivál"-nak. Az előadók közt lesznek neves sportolók, edzők, orvosok, életmód-tanácsadók, táplálkozástudományi szakértők és természetgyógyászok is. A fesztivál háziasszonya Csisztu Zsuzsa lesz, az  előadásokon és a csoportos edzéseken kívül kóstolókkal, állapot felmérésekkel, valamint különböző szolgáltatásokkal (masszőrök, kineziológusok, smink tanácsadók, gyermekprogramok) várjuk a résztvevőket - mondta Berkes-Mezei Beáta főszervező.

A cél az, hogy a rendezvényeken minél több érdeklődő, a gyermeke egészségéért tenni akaró szülő tájékozódhasson arról, miért kerültek eddig ismeretlen alapanyagok az étrendbe, miért segítjük ezzel a gyermekek egészséges felnőtté válását. Fontos, hogy a szülők is partnerek legyenek ebben a folyamatban - mondta a budafokteteny.hu-nak Szepesfalvy Anna alpolgármester.

Az önkormányzatnál várják az észrevételeket a kozetkeztetes@bp22.hu e-mail címre.

További részletek: 

https://www.facebook.com/egeszsegtuning/

http://www.klauzalhaz.hu/

http://budafokteteny.hu/hir/rendhagyo-eloadas-es-egeszsegtuning-fesztival-a-klauzal-hazban

http://budafokteteny.hu/hir/a-kozetkeztetesi-reformrol-a-klauzal-hazban

http://budafokteteny.hu/keres/k%C3%B6z%C3%A9tkeztet%C3%A9s

Február 14-én „100% Egészségtuning Fesztivál” a Klauzál Házban